REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intel“ ruošia „Broadwell“ procesorius pakeisiančią naują aparatinę platformą „Skylake“, kuri suteiks galimybę belaidžiu būdu transliuoti vaizdo signalus į kompiuterio monitorių.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai parodoje „Computex 2014“ pranešė „Intel“ viceprezidentas Kirkas Skaugenas, informavęs, kad bendrovė šiuo metu kuria „WiGig“ standarto belaidžio ryšio modulius, skirtus naudoti kompiuteriuose. Jo teigimu, šių modulių diegimas į stalinius ir nešiojamuosius kompiuterius bei monitorius prasidės 2015 metais.

REKLAMA

„WiGig“ ryšio technologija suteikia galimybę radijo ryšiu perdavinėti duomenis iki 7 Gb/s sparta. Ji kur kas didesnė, nei leidžia „Wi-Fi“ (802.11 ac) standartas.

Pasak „Intel“ atstovo, „WiGig“ ryšio spartos pakaks, kad būtų galima į kompiuterio monitorių perdavinėti didelės raiškos vaizdo signalus ir taip atsisakyti laidinių HDMI ir „DisplayPort“ jungčių. Be to, „WiGig“ leis prijungti prie kompiuterio pelę, klaviatūrą ir kitus su šiuo ryšio standartu suderinamus periferinius įrenginius. Pranešama, kad „WiGig“ ryšys patikimai veiks apie 10 metrų spinduliu nuo kompiuterio, o tokio atstumo visiškai pakanka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų