REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos pajėgos sudavė skausmingą smūgį separatistams: šimtai žuvusiųjų ir sužeistųjų

Per karinę operaciją išlaisvino dalį rytinės Donecko dalies (papildyta 13.18)

(papildyta 13.18) Ukrainos vyriausybinės pajėgos trečiadienį tęsė puolimą prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose ir nurodė nukovusios daug sukilėlių.

(papildyta 13.18) Ukrainos vyriausybinės pajėgos trečiadienį tęsė puolimą prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose ir nurodė nukovusios daug sukilėlių.

REKLAMA

Kijevo „antiteroristinės operacijos“ štabo atstovas sakė, kad per pastarąsias 24 valandas vykstant aršioms kautynėms strategiškai svarbiame Slovjansko mieste, tapusiame separatistų tvirtove, ir jo prieigose buvo nukauti daugiau nei 300 sukilėlių, o dar apie 500 buvo sužeisti.

Kol kas nepavyko susisiekti su separatistų šaltiniais, galinčiais patvirtinti arba patikslinti antradienį vykusių kautynių aukų skaičių. Vyriausybinės pajėgos per tuos susirėmimus naudojo lėktuvus, sraigtasparnius ir artileriją, mėgindamos išstumti separatistus, kontroliuojančius Slovjanską nuo balandžio pradžios.

Vyriausybės pajėgų atstovas Vladyslavas Selezniovas sakė, kad per tuos įnirtingus susirėmimus žuvo du kariai, o dar 45 buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktyvioji antiteroristinės operacijos fazė tęsiasi – šiuo metu valomas Krasnyj Lymano (miestelis) ir tęsiasi susirėmimai netoli Slovjansko“, – sakė jis trečiadienį Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“.

REKLAMA

Tuo tarpu sukilėlių atstovė Stela Choroševa antradienio vakarą nurodė, kad žuvusiųjų skaičius Slovjanske „nuolat didėja“.

Išrinktasis prezidentas Petro Porošenka, triuškinamai laimėjęs gegužės 25-ąją vykusius rinkimus, įsakė atnaujinti vyriausybės pajėgų operacijas, siekiant numalšinti prorusiškų separatistų sukilimą šalies rytuose, kur gyvena daugiausiai rusakalbiai.

Kijevo vyriausybė teigia, kad kautynes kursto Maskva, nusistačiusi prieš jos provakarietišką kursą. Kijevas taip pat kaltina Rusiją praleidžiant per sieną su Ukraina daugybę savanorių, kurie prisideda prie sukilėlių pajėgų. Tačiau Maskva šiuos kaltinimus neigia ir ragina Ukrainą baigti karines operacijas bei pradėti dialogą su separatistais.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Ukrainos kariuomenės ir saugumo pajėgų vadai informavo laikinąjį prezidentą Oleksandrą Turčynovą, kad sukilėliai buvo išstumti iš pietrytinės Donecko srities šiaurinės dalies, sunaikinti separatistų įtvirtinimai Semenivkos kaime ir atkovotas Krasnyj Lymano miestas.

Ukrainos pajėgos atkovojo dalį sukilėlių kontroliuojamų teritorijų rytiniame regione

Aukšto rango Ukrainos kariuomenės ir saugumo pareigūnai antradienio vakarą informavo laikinąjį prezidentą Oleksandrą Turčynovą, kad per antiteroristinę operaciją prorusiški sukilėliai buvo išstumti iš rytinės Donecko srities šiaurinės dalies, sunaikinta jų pagrindinė tvirtovė Semenivkos kaime, taip pat susigrąžinta kontrolė Krasnyj Lymano miestelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien per antiteroristinę operaciją Donecko srities šiaurinė dalis buvo visiškai išvalyta nuo teroristų – sunaikintos kovotojų tvirtovės ir karinės stovyklos tame regione, jų tvirtovė Semenivkos kaime užimta, taip pat perimta kontrolė Krasnyj Lymano mieste“, – sakoma operacijos vadų pateiktame raporte, kuris buvo paskelbtas laikinojo prezidento tinklalapyje.

Tačiau maždaug 300 sukilėlių per naktį iš pirmadienio į antradienį surengtą įnirtingą puolimą toliau į rytus esančiame Luhansko mieste užėmė vidaus kariuomenės bazę, pranešė tą objektą kontroliavusi Ukrainos nacionalinė gvardija, pridūrusi, kad per tą mūšį trys jos kariai buvo sužeisti.

REKLAMA

Prezidentūros tinklalapyje nurodoma, kad vyriausybinės pajėgos pradėjo blokuoti sieną su Rusija Luhansko srities šiaurinėje ir rytinėje dalyje.

Luhanseke prorusiški separatistai po įnirtingo mūšio užėmė Nacionalinės gvardijos bazę

Ukrainos rytiniame Luhansko mieste šimtai prorusiškų separatistų kovotojų po praeitą naktį ilgiau nei 10 valandų vykusio įnirtingo mūšio užėmė Nacionalinės gvardijos kontroliuojamą vidaus kariuomenės pajėgų bazę.

Per mūšį buvo sužeisti trys vyriausybinių pajėgų kariai, pranešė Nacionalinės gvardijos spaudos tarnyba.

Pirmadienio vakarą daugiau nei 300 ginkluotų separatistų apsupo ir atakavo Luhanske esančią Nacionalinės gvardijos milicijos patrulių tarnybos pulko bazę.

REKLAMA

Sukilėliai apšaudė bazę iš automatų, kulkosvaidžių, minosvaidžių ir granatsvaidžių, taip pat atakavo snaiperiai.

„Teisėsaugininkai atsišaudė, kol nesibaigė visos šaudmenų atsargos – jie kovėsi iki paskutinio šovinio ... Sužeisti trys saugumo pajėgų nariai“, – sakoma pranešime, paskelbtame Nacionalinės gvardijos tinklalapyje.

Ten pat nurodoma, kad apie 20 užpuolikų buvo sužeisti, o šeši žuvo.

„Per ilgai trukusį susirėmimą ugnis visiškai sunaikino automobilių garažą ir karinio dalinio štabą; liepsnos apgadino teisėsaugininkų kareivines, – nurodė Nacionalinė gvardija. – Mūsų karinio dalinio nariai perkeliami į saugią vietą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros anksčiau pranešė, kad tą bazę gynę kariai pasidavė, o kovotojai juos išrikiavo aikštėje.

„Visi kariškiai pasidavė. Šiuo metu juos išrikiavo aikštėje ir sprendžia, ką su jais toliau daryti“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo vieną sukilėlį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų