REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Du italų kunigai ir kanadiečių vienuolė, kuriuos balandžio mėnesį Kamerūne pagrobė įtariami „Boko Haram“ nariai, buvo paleisti, sekmadienį pranešė AFP reporteris.

REKLAMA
REKLAMA

Trys buvę įkaitai sekmadienį ryte kariškių lėktuvu buvo išskraidinti iš Marua oro uosto Kamerūno šiaurėje, prie sienos su Nigerija, kur vyksta sukilimas.

REKLAMA

Kaip sakė vienas Kamerūno saugumo šaltinis, kunigai ir vienuolė buvo paleisti anksti sekmadienį, juos netoli sienos su Nigerija paėmė Kamerūno kariai. Įkaitai buvo laikomi Nigerijoje.

„Praleidome savaitę Nigerijoje dėl derybų ir jie naktį galiausiai buvo mums perduoti“, – sakė šaltinis Kamerūno armijoje, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Kunigai, kuriuos žiniasklaida nurodė kaip Giampaolo Martą (Džampaolą Martą) ir Gianantonio Allegri (Džanantonijų Alegrį) iš Italijos, ir kanadiečių vienuolė Gilberte Bussier (Žilber Biusjė) balandžio 4 dieną buvo pagrobti iš mažos Čerės parapijos, esančios maždaug 800 km į šiaurę nuo sostinės Jaundės.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakomybės už tai niekas neprisiėmė, bet Kamerūno saugumo pajėgos apkaltino Nigerijos „Boko Haram“ islamistus, kurie pernai tame pačiame rajone pagrobė kunigą ir septynis prancūzų šeimos narius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų