REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Kažkada esu sakęs: „Ramus kaip belgas“. Tuo metu ėjau prezidento pareigas. Pasklido kalbos, kad įžeidžiau belgų tautą. Gavau laišką su klausimu, iš kur tas pasakymas atsirado. Lietuvos žemdirbiai turėjo arklius žemei dirbti. Tie, kurie buvo importuojami iš Belgijos, buvo labai ramūs. Atsirado pasakymas „ramus kaip belgas“, - prisiminimais dalinosi partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas rinkiminę naktį.

REKLAMA
REKLAMA

„Padarėme viską, ką galėjome. Bandėme pasiekti rinkėją, įtikinėjome, kad mūsų programa yra geriausia, kad mūsų mintys yra teisingiausias. Komanda mūsų tikrai nebloga. Matysime, ar pavyko“, - kalbėjo R. Paksas.

REKLAMA

Jo teigimu, prieš pat rinkimus kilęs šurmulys dėl galimybės kandidatuoti į prezidento postą, tikrai nebuvo rinkiminės kampanijos dalimi. „Nedrįsčiau taip tvirtinti. Niekam tie teisminiai procesai nėra įdomūs ir malonūs. Tik noriu pasakyti, kad Jungtinių Tautų sprendimas atsirado, o po jo buvo kreiptasi į teismą. Jeigu oponentai, kurie sako, kad tai buvo rinkiminė kampanija, mano, kad galiu netgi diriguoti, kada JT gali priimti sprendimą, ačiū“, - šyptelėjo R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepažeidinėkime elementarių demokratijos dėsnių. Jeigu žmonės nori balsuoti už tą Paksą, leiskime jiems, jei nenori, leiskime nebalsuoti. Neleiskime politikams tvarkytis su kitais politikais tokiais metodais. Tai nepuošia mūsų Lietuvos, - sakė R. Paksas. – Be abejo, prezidento rinkimai šiuo atveju sutrukdė atstatyti žmogaus teises Lietuvoje. Manau, kad klausimas būtų išspręstas, jei tarptautinių organizacijų sprendimai būtų mus pasiekę kitu laiku. Juk matė, kad mano vertinimas artėjo prie pirmos pozicijos, todėl atsirado politinių stabdžių. Mes turime vadovautis valstybės interesais, ne politiniais interesais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Paksas prisipažino, kad yra tekę sutikti politikų, kurie nesupranta, kas yra politika. „Labai daug. Manau, kad mums visiems reikia to supratimo, patirties, mokslo. Visko reikia. Aš politiką įsivaizduoju kaip valstybės valdymą. Profesionalų ir kokybišką. Bet kurį darbą turi atlikti profesionalas. Jis turi atitikti tam tikrus kriterijus, tačiau jeigu nesugebi valdyti savo kompanijos, firmos – tai tau nepasiseks ir su valstybe“, - teigė „Tvarka ir teisingumas“ lyderis.

„Valdymo kokybė – štai ko mums reikia. Atsakomybė už padarytus dalykus – taip pat svarbu. Tu gali būti pats nuoširdžiausias politikas, bet jei nesugebi, tai tau ten nėra vietos“, - griežtai kalbėjo R. Paksas.

REKLAMA

Faktas, kad daugelis klausia „O ką jie ten veikia?“, pasak politiko, gali būti adresuojami bet kam. „Daugelis juk klausia, ką jie veikia Seime, savivaldybėje, Vyriausybėje, Briuselyje? Patys esame kalti, neatvažiavome iki jų namų, darboviečių, nepaaiškinome. Sakome, kad žmonės nesupranta, o ką padarė politikai, ar jiems reikėjo žmonių nuomonės dėl euro ar kitų dalykų?“ – klausė R. Paksas.

Jis prisipažino tebenorintis gauti tris mandatus Europos parlamente. „Tebenoriu. Vienintelį dalyką, kurį suprantu – negalime turėti visų 11 mandatų. Dalintis reikės visiems. Trys mandatai – labai realu. Esame antroji partija pagal populiarumą. Konkurentė? Mūsų elektoratas persidengia su socialdemokratais, nors mūsų sprendimas paremti Zigmantą Balčytį buvo toks „ant ribos“. Elektoratas persidengia su „Darbo partija“. Nemanau, kad gero rezultato pasieks liberalios jėgos. Bet gal aš klystu“, - sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų