• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

F. Alonso: svarbiausia gerai pasirodyti kvalifikacijoje

 „Ferrari“ pilotas Fernando Alonso pasidžiaugė šiandien nuveiktais darbais bei pareiškė, kad dabar jam ir komandai svarbiausia bus gerai pasirodyti šeštadienį Monake vyksiančioje kvalifikacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanas buvo greičiausias šiandien po pietų džiūstančioje trasoje vykusioje treniruotėje. Per du šios dienos važiavimus sportininkas įveikė 46 ratus, per kurios spėjo pasiekti užsibrėžtus tikslus.

REKLAMA

„Čia, Monake, pats svarbiausias dalykas treniruotėse yra nuvažiuoti kuo daugiau ratų, kadangi tai yra ypatinga trasa, tad čia turi gerai jausti bolidą“, – pasakojo „Ferrari“ pilotas F. Alonso.

„Nors dėl lietaus antroje treniruotėje praleidome mažiau laiko nei norėjome, mums pavyko įvykdyti nustatytą programą. Su turbina ar be jos, šios trasos sudėtingumas nesikeičia. Tad pasirodyti gerai kvalifikacijoje bus itin svarbu.“

REKLAMA
REKLAMA

F. Alonso teigimu, dėl permainingo oro sportininkai praleido ne daug laiko trasoje, todėl visi pilotai sekmadienį vyksiančias lenktynes pradės turėdami mažiau informacijos apie tai, kaip Monako trasoje dirba dviejų skirtingų sudėčių padangos.

„Per kelis šiandien įveiktus ratus išsiaiškinome, kad kvalifikacijai labiausiai bus tinkamos pačios minkščiausios padangos. Kas liečia lenktynes, sunku pasakyti, kadangi šiandien niekam taip ir nepavyko įveikti ilgos distancijos. Tad renkantis taktiką gali tekti improvizuoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų