REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV atlikta įmonių apklausa parodė, kad geriausia debesų kompiuterijos paslaugų teikėja laikoma IBM. „Google“ liko penktoje, „Microsoft“ – šeštoje, o „Amazon“ – septintoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

IDC atliktame tyrime dalyvavo daugiau nei 400 didelių JAV bendrovių. Infrastruktūros paslaugų (angl. Infrastructure-as-a-Service, IaaS) kokybė buvo vertinama pagal paslaugų prieinamumą, teikimo spartą, paprastumą naudoti ir bendrąsias išlaidas, sakoma IBM pranešime.

REKLAMA

Apklausa parodė, kad JAV pirkėjai aukštai vertina debesų kompiuteriją kaip ekonomiškai efektyvią ir atitinkančią kokybės lūkesčius technologiją. Jų nuomone, IBM yra geriausia „debesų“ paslaugų teikėja: pirmąją vietą jai skyrė 35 proc. respondentų, tuo tarpu „Amazon“ – 13 proc., „Microsoft“ ir „Google" – maždaug 16 proc. tyrime dalyvavusių įmonių.

„IDC tyrimas, kurio pagrindą sudaro tikrų klientų poreikių vertinimai, aiškiai parodo IBM lyderystę debesų kompiuterijos srityje. Į „debesų“ paslaugas investuojame milijardus dolerių ir kuriame visaapimančius infrastruktūros, technologinių platformų ir programinės įrangos paslaugų (angl. Software-as-a-Service, SaaS) rinkinius. Plečiame savo pasaulinių duomenų centrų tinklą, atveriame savo programinę įrangą „debesų“ paslaugų kūrėjams ir padarome šias paslaugos lengvai prieinamas klientams“, – komentuoja Jimas Comfortas, IBM pasaulinio technologinių paslaugų padalinio (angl. Global Technology Service, GTS) generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma tyrimo respondentų (52 proc.) nurodė, kad teikia pirmenybę teikėjui, turinčiam plačią paslaugų pasiūlą, padedančią pereiti prie debesų kompiuterijos – profesionalias paslaugas, konsultavimo sistemų integraciją, pagal užsakymą programuojamos įrangos kūrimą ir testavimą. Tik mažiau nei 5 proc. respondentų šiais klausimais pirmenybę teikia inteneto paslaugų teikėjams, tokiems kaip „Amazon“ ar „Google“.

IBM kaip geriausią paslaugų teikėją įvertino šešių tyrime dalyvavusių kategorijų įmonės – finansinių paslaugų, gamybos, sveikatos priežiūros, paslaugų profesionalams, didmeninės ir mažmeninės prekybos bei viešojo sektoriaus. Bendrovė pateko ir į transporto bei telekomunikacijų bendrovių renkamą lyderių trejetuką ir tapo vienintele įmone, kuri pirmauja tokiame kategorijų skaičiuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais IBM jau pranešė apie tris dideles „debesų“ technologijų vystymo iniciatyvas:

* 1,2 milijardų JAV dolerių investicija į 40 duomenų centrų visuose pagrindiniuose finansų centruose.

* 1 milijardą dolerių investicija atveriant verslui skirtos „debesų“ programinės įrangos kodus. Tai leis aplikacijų kūrėjams kurti naujas hibridinių „debesų“ programas panaudojant IBM „BlueMix“ platformą kaip paslaugą (angl. Platform-as-a-Service, PaaS).

* IBM debesų kompiuterijos aplikacijų portalas suteikia įmonėms lengvą prieigą prie IBM debesų kompiuterijos paslaugų valdymo – nuo IT operacijų ir verslo vystymo programų iki naujų aplikacijų kūrimo.

IBM iš debesų kompiuterijos paslaugų 2013 m. gavo rekordines 4,4 milijardų JAV dolerių pajamas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų