REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien Vilnius – tikra roko sostinė – „Siemens“ arenoje Lietuvos legendinė roko grupė „Antis“ apšildė publiką prieš pasirodant pasaulio roko ikonoms „Aerosmith“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors po smagių "Anties" dainų roko dievų teko laukti daugiau nei pusvalandį, tačiau fanai buvo labai kantrūs. Prieš muzikantams išeinant į sceną buvo parodyta šiek tiek filmuotos medžiagos iš jų persirengimo kambarių. Taip gerbėjai gavo galimybę žvilgtelėti į užkulisius ir pamatyti, kaip žvaigždės ruošiasi koncertui.

REKLAMA

"Aerosmith" scenoje pasirodė šiek tiek po 21 valandos.

Grupė atliko daug garsių savo hitų - "Cryin", "Crazy", " I don't wanna miss a thing", "Jaded", "Sweet emotion" ir "Love in an elevator". Nuskambėjo ir keturios dainos iš naujausio "Aerosmith" albumo: „Oh Yeah“, „Legendary Child“, „What Could Have Been Love“ ir „Lover Alot“. Beveik pilna "Siemens" salė nepailsdama šoko ir dainavo su garsiaisiais rokeriais.

Koncerto metu netrūko ir staigmenų. Visus nustebino uždainavęs gitaristas Joe'as Perrys. Jam dainuojant taip pat buvo rodomas trumpas video apie jo pasivaikščiojimą po Vilniaus senamiestį. Taip pat visą koncertą po sceną ir jos pratęsimus lakstęs S. Tyleris trumpam prisėdo ir prie pianino. Tiesa, romantiškai prasidėjusi daina buvo baigta jau stovint ant pianino... Roko ikona taip pat išpildė savo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje duotą pažadą - dainą "Crazy" kartu su juo atliko dvi prie Prezidentūros sutiktos, smuiku ir akordeonu grojusios lietuvaitės.

REKLAMA
REKLAMA

S. Tyleris koncerto metu su fanais sveikinosi ir jiems dėkojo lietuviškai.  Dainininkas Vilniui negailėjo pagyrų ir demonstravo tai, ką jame rado - nuo Lietuvos vardu papuošto šaliko iki oranžinių dviračių.

Nors po dainos "Walk this Way" S. Tyleris Vilniui palinkėjo labos nakties, netylant plojimams ir fanų prašymams roko legendos grįžo į sceną dar kelioms dainoms.

-------------

Trijų dienų vizitui atvykę „Aerosmith“ fanų fantaziją kursto iki paskutinės minutės – grupė nepaskelbė, kokiais kūriniais jie pradžiugins vilniečius ir iš kaimyninių šalių atvykusius gerbėjus. Kadangi muzikantai garsėja savo gebėjimais improvizuoti, tikėtina, kad susirinkusieji turės galimybę pasimėgauti vis dar milijonus žmonių visame pasaulyje žavinčiomis dainomis „Cryin“ , „Crazy“ ar „I don’t wanna miss a thing“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į „Siemens“ areną besirenkanti gerbėjų minia labai įvairi – nuo jaunuolių iki tų, kurie su grupe galbūt buvo visus 43-jus metus.

Į koncertą atvykusi Rima atviravo, kad tai grupė, kurios koncerte būtinai norėjo apsilankyti – jei ne šis koncertas Vilniuje, ji turėjo planų vykti į Lenkijoje, Lodzėje vasarą vyksiantį muzikos festivalį, kuriame lankysis „Aerosmith“.

“Nesvarbu, kad draugas sako, jog einu į tokį koncertą vos dėl trijų žinomų dainų. Einu šokti ir tikiuosi išeiti visa šlapia. Nuo tada, kai gavau bilietą, galvoju ką rengtis. Languotas mini sijonėlis ir kojinės mano amžiuje tikriausiai atrodytų nelabai solidžiai. Tad laukia permatoma bliuzelė, plėšyti džinsai ir “inkariukai” “, - linksmai kalbėjo 27-erių metų mergina.

REKLAMA

Dovana gerbėjams

Garsieji muzikantai tik atvykę išreiškė norą susipažinti su Vilniumi. Į jų akiratį pateko ir Pilies gatvė, ir muziejai ir net prezidentūra.

Roko ikonų „Aerosmith“ vizitas grupės gerbėjams atnešė siurprizų, kurių prieš žvaigždžių atvykimą niekas nė negalėjo numanyti. Grupės lyderis Stevenas Tyleris dvi dienas be jokios apsaugos vaikštinėjo po Vilniaus senamiestį ir mielai bendravo su visais norinčiais - daugelis susitikusiųjų su garsiuoju rokeriu turėjo galimybę ne tik gauti parašą, bet ir nusifotografuoti su juo ar kitais grupės nariais. Labiausiai sekėsi merginoms, kurių grožiui S. Tyleris negailėjo pagyrų - jos gavo daug muzikanto apkabinimų, bučinių, pagyrimų ir net suvenyrų.

REKLAMA

Pakalbinus prie „Kempinski“ viešbučio žvaigždės laukusius fanus taip pat buvo aišku, kad S. Tylerį arba bent vieną kitą „Aerosmith“ narį jie jau buvo sutikę. Tačiau pamatę, kad žvaigždės elgiasi labai draugiškai ir noriai bendrauja, nusprendė išnaudoti kiekvieną progą su jais persimesti vienu kitu žodžiu ar apsikabinti. Dėl to roko muzikos gerbėjai buvo pasiruošę laukti tiek, kiek tik reikės – kai kurie iš jų prie viešbučio vaikštinėjo nuo 2 iki 5 valandų.

--------

Balsas.lt primena, kad bilietai į roko dievų koncertą privertė gerbėjus gana plačiai atverti pinigines – jų kaina svyravo nuo 250 iki 350 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncertas Vilniuje planuojant „Aerosmith“ turą „Global Warming Tour“ numatytas nebuvo – renginių organizatoriams dėl jo pavyko sutarti po to, kai grupė dėl politinių neramumų nusprendė nekoncertuoti Kijeve (Ukraina).

Pirmos reakcijos po pranešimais apie “Aerosmith” koncertą nebuvo pačios pozityviausios – teigta, kad garsieji rokeriai į Lietuvą atvyksta tik praėjus jų šlovės dienoms. Tačiau tokį požiūrį netrukus paneigė ir bilietus perkantys fanai ir Lietuvos žvaigždės, pasidalinę kuo geriausiais atsiliepimais. Marijonas Mikutavičius patvirtino eisiąs į koncertą, o Algirdas Kaušpėdas džiaugėsi, jog roko ikonos auditorijos apšildymui iš kandidatų pasirinko būtent grupę „Antis“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų