REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuntą kartą Europos irklavimo pirmenybėse ketinantis dalyvauti triskart Senojo žemyno čempionas 28 metų Mindaugas Griškonis gyvena kaip ant adatų – varžybų metu į pasaulį turėtų ateiti jo ir garsios maratonininkės Dianos Labočevskės dukra.

REKLAMA
REKLAMA

„Gegužės 30 dieną turėtų gimti dukra. Mes išvykstame į Belgradą gegužės 27 dieną. Jei dukra ateis anksčiau ar vėliau – dalyvausiu, jei ne – gaila. Tuomet stengsiuosi jai parvežti medalį. Bus kompensacija, kad nebuvau“, – kalbėjo M. Griškonis.

REKLAMA

– Sunku buvo pasirinkti, ar būti su gimstančia dukra, ar Belgrade Europos čempionate?

– Tikiuosi, kad sudalyvausiu ir vaiko gimime, ir Europos čempionate. Vis dar tikiuosi. Vienu metu galvojau gal nevykti į Europos pirmenybes, bet nusprendžiau dalyvauti. Tikiuosi parvežti blizgančių lauktuvių.

– Kaip sekėsi pasirengimas Europos čempionatui?

– Kiti komandos nariai ruošėsi Graikijoje. Aš likau treniruotis Lietuvoje, nes laukiu šeimos pagausėjimui. Norėau padėti kuo daugiau, kol galiu, todėl likau su šeima. Oras gal nėra toks geras ir šiltas kaip Graikijoje, bet sąlygos tikrai tenkina. Esame priratę treniruotis ir irkluoti rudenį, pavasarį prie ganėtinai šalto oro. Man netgi gera sportuoti Trakuose po ilgų varginančių stovyklų užsienyje. Pasiruošimas buvo tikrai geras.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokį tikslą pats sau keliate?

– Europos čempionate dalyvausiu jau aštuntą kartą. Prasčiausia mano užimta vieta buvo ketvirta. Tikiuosi, kad tame diapazone užimtų vietų ir būsiu.

– Kokia sportinė forma lyginant su praėjusiais pastaraisiais metais?

– Praėjusiais metais buvo kritusi sportinė forma. Mano tikslas – olimpinės žaidynės. Gali šaudyti, bet svarbiausia iššauti olimpinėse žaidynėse. Tikiuosi, kad ta forma su kiekvienais metais vis kils.

– Yra naujų grėsmingų varžovų?

– Vienviečių klasėje varžovai pastovūs. Tiesa, prisideda naujų, jaunų, trykštančių energija. Kovoti dėl aukštų vietų sunku, konkurencija pakankamai didelė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar lietuvių irkluotojų konsultanto Gianni Postiglione patarimai išties veiksmingi?

– Lietuvoje dirbu pagal jo programą. Jis man atsiunčia kiekvieną savaitę, o aš siunčiu padarytų krūvių analizes. Manau jo patarimai veiksmingi. Lietuviai pernai iškovojo labai daug medalių visų amžių grupėse. Nė vieneri metai nebuvo tokie derlingi. Su italu pradėjau dirbti nuo praėjusių metų žiemos. Rezultatai auga. Tikiuosi jie dar pakils.

– Graikai nepavydi? G. Postiglione juk yra Graikijos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris?

– Mes su jais sutariame gerai. Vos net 3 mėnesius kartu gyvename, valgome ir treniruojamės. Susidraugavę. Gal trinties daugiau tarp trenerių ir federacijų narių.

REKLAMA

Europos čempionatas vyks gegužės 27 – birželio 2 dienomis. Lietuvos rinktinė į Serbijos sostinę vyks itin stiprios sudėties. Dvivietę valtį irkluos pernai pralaimėjimo kartėlio nepatyrusios Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei 2011 metų Europos čempionai Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas. Vienvietę valtį Belgrade irkluoks Lina Šaltytė ir M. Griškonis. Pirmą kartą vienoje keturvietėje valtyje plauks broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai, bei pernai jaunimo (U-23) pasaulio čempionais tapę A. Adomavičius ir D. Jančionis.

REKLAMA

Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilonis tvirtino, kad visi rinktinėje – potencialūs 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiados dalyviai. Anot jo, atranka į žaidynes vyks per 2015 metų pasaulio čempionatą, o papildomai dėl kelių vietų bus galima pakovoti 2016 metais kvalifikacinėje regatoje.

„Negalima sakyti, kad šie metai tušti. Aukštos vietos Europos ir pasaulio čempionatuose užtikrins kitų metų finansavimą, todėl patys sportininkai suinteresuoti gerai pasirodyti. Pasižaidimų ir pasiirklavimų nėra. Kova vyksta iki paskutinio kraujo lašo burnoje“, - kalbėjo LIF vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštus rezultatus užtikrina Lietuvos irkluotojus konsultuojantis italų specialistas Gianni Gianni Postiglione. „Graikijos irklavimo rinktinės vyriausiasis trenerio konsultacijos kainuoja brangiai, tačiau nuolat gerėjantys rezultatai neleidžia dvejoti“, – tikino D. Pavilonis.

Europos jaunių čempionatui gegužės 23–25 dienomis Belgijoje ruošiasi 11 Lietuvos irkluotojų: Dovydas Nemeravičius ir Armanas Kelmelis (dvivietė), Matas Lukoševičius, Saulius Ilonis, Julius Lesauskas ir Žilvinas Barakauskas (keturvietė), Emilis Abelkis ir Žilvinas Visockas (dvivietė), Indrė Kvartūnaitė ir Viktorija Senkutė (dvivietė), Sonata Petrikaitė (vienvietė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų