REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškintis padėties, Lenkijos „Orlen“ grupei priklausančiai naftos bendrovei „Orlen Lietuva“ atsidūrus sudėtingoje finansinėje situacijoje, į Lietuvą žada atvykti Lenkijos vyriausybės atstovai, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Artimiausiu metu laukiame iš Lenkijos atvykstant vieno viceministro. Taip pat labai aktyviai šiame procese dalyvauja ir Lenkijos ambasadorius Lietuvoje, bet ta informacija, kuri buvo pasakyta, kad Vyriausybė jiems nepadeda, jie nuo tos informacijos atsiribojo ir pareiškė, kad tai yra netiesa“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė A.Butkevičius.

REKLAMA

Vėliau A.Butkevičius BNS teigė, kad į Vilnių atvykti yra pažadėjęs ne tik energetikos, bet ir iždo viceministras, nes „Orlen“ iš dalies priklauso valstybei.

„Kol kas dar neaišku, kokie viceministrai, jie yra prižadėję, kad netgi du viceministrai atvyks, jeigu reikės ir ministras, bet negaliu pasakyti pavardžių“, - teigė premjeras.

A.Butkevičiaus teigimu, pažadai dėl jų vizitų yra duoti energetikos ministrui Jaroslavui Neverovičiui.

REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičius Seimo narius taip pat informavo, kad dėl blogos naftos perdirbimo gamyklos finansinės padėties Vyriausybė sužinojo ne iš įmonės, o iš Valstybinės mokesčių inspekcijos.

„Kad būtų kuo mažiau spekuliuojama šituo klausimu, pirmiausia Vyriausybė, sužinojusi iš mokesčių inspekcijos, kad labai sumažėjo apyvarta, mes kaip tik ir inicijavome susitikimą pačioje Mažeikių bendrovėje. Mes pasiūlėme pirmiausia, kuo galėtume padėti ir kokius namų darbus jie turėtų padaryti ir paprašėme, kad jie atvirai pasakytų, kokia yra jų finansinė padėtis ir kaip jie rengiasi artimiausiu metu įgyvendinti investicijas, kurias buvo prižadėję prieš metus“, - parlamentarams teigė premjeras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų