• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Geriausi 27 šalių miksologai, kurių tarpe buvo ir Lietuvos atstovas klaipėdietis Algirdas Mulevičius, Maskvoje kovėsi dėl galimybės tapti „Bacardi“ romo istorijos dalimi. Sužavėjęs komisiją, pasaulinį „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ čempionatą laimėjo Didžiosios Britanijos atstovas Tomas Walkeris, maišęs gėrimą „Maid in Cuba“.

Geriausi 27 šalių miksologai, kurių tarpe buvo ir Lietuvos atstovas klaipėdietis Algirdas Mulevičius, Maskvoje kovėsi dėl galimybės tapti „Bacardi“ romo istorijos dalimi. Sužavėjęs komisiją, pasaulinį „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ čempionatą laimėjo Didžiosios Britanijos atstovas Tomas Walkeris, maišęs gėrimą „Maid in Cuba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskva yra labai gražus miestas. Visa kelionė buvo nuostabi: dalyvavome seminaruose su garsenybėmis, išmokau daug naujų dalykų, susipažinau su daugybe įdomių žmonių, gavau pasiūlymų vykti į įvairiausias pasaulio vietas ir dar daug gėrio“, – džiaugiasi A. Mulevičius, kuris pasauliniame čempionate maišė „Spring Revival“ gėrimą.

REKLAMA

Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovai kelialapius į konkursą atsiėmė vasario mėnesį Vilniuje vykusiame Baltijos šalių finale, kurį organizavo oficialus „Bacardi“ atstovas Baltijos šalyse – kompanija „Liviko“. Baltijos šalių finale kelialapis į Maską buvo padalintas į tris dalis – komisija nusprendė į konkursą siųsti po vieną atstovą iš kiekvienos Baltijos valstybės. Dalyvavimas „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ įpareigoja miksologus specialiai renginiui sukurti naują kokteilį, kuris turi galimybę atsidurti „Bacardi“ klasikinių kokteilių sąraše, šalia visiems žinomų gėrimų pavadinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų konkurso dalyvių kokteilius vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė pasaulyje žinomi ir vertinami gėrimų meistrai: „Bacardi“ romo gamintojas Jose Sanchezas Gavito, pasaulinio žinomumo barą Hamburge turintis barmenas Joergas Meyeras, garsus romo ambasadorius Ianas Burrellis ir praėjusių metų konkurso „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ nugalėtoja Elizaveta Evdokimova. Žiuri siekis buvo surasti kokteilį, kuris būtų gerai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas bet kurioje pasaulio šalyje ir kurį drąsiai būtų galima vadinti modernia klasika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas yra atrasti šaunius moderniosios eros barmenus, tokius kaip praėjusių metų laimėtoja Elizaveta, žėrinti Rusijos kokteilių scenos žvaigždė. Atradę jos stulbinantį talentą šiemet pasaulinį konkursą rengėme Maskvoje, egzotiškų ir kūrybiškų gėrimų vietoje, kuri įkvėpė šių metų barmenus peržengti savo galimybių ribas. Šių metų konkursas buvo aukščiausio lygio, lyginant su prieš tai vykusiais, o barmenų talentas ir jų kokteilių kokybė mus pribloškė“, – sako pasaulinis „Bacardi“ prekės ženklo ambasadorius David Cordoba.

REKLAMA

Šių metų kokteilių gaminimo čempionatą laimėjęs T. Walkeris dirba Londono bare. Kaip pats sakė, sukurti tokį gėrimą jį įkvėpė amerikietiškas kokteilių gaminimo stilius. Latvijai čempionate atstovavo rygietis Roberts Kalvans, o Estijos atstovė buvo Angelika Larkina, Estijos barmenų asociacijos mokymų centro vadovė. Talentingiausi 27 šalių barmenai iš viso pasaulio visą savaitę dalyvavo specialiai organizuotuose renginiuose ir mokymuose, kuriose ruošėsi savo finaliniams pasirodymams bei bendravo su tikromis baro pasaulio legendomis.

REKLAMA

„Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ čempionatas buvo pradėtas 2008 metais, siekiant palaikyti neeilinį talentą turinčius barmenus, suteikiant jiems galimybę sukurti kokeilius, kurie pralenks laiką ir taps pačių autorių vizitinėmis kortelėmis, o galiausiai – amžiams išliekančiu palikimu. Konkurso laimėtojas gauna ne tik prestižinį geriausiojo titulą, bet ir visą likusį gyvenimą pakeičiančią išskirtinę galimybę visus ateinančius metus dirbti kartu su „Bacardi“, populiarinant savo kokteilį visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų