• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukošaitis: jei Z. Balčyčiui pavyktų perlaužti rezultatą, laikyčiau tai stebuklu

Politologas antrajame prezidento rinkimų ture sensacijų nesitiki

Politologas Alvidas Lukošatis teigia, kad antrajame rinkimų dėl Lietuvos prezidento posto ture sensacijų tikėtis neverta.

Politologas Alvidas Lukošatis teigia, kad antrajame rinkimų dėl Lietuvos prezidento posto ture sensacijų tikėtis neverta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant politikos dėsningumų ir neapibrėžtumų, šiuo atveju jeigu pavyktų perlaužti viską į kitą pusę, aš drįsčiau vadinti tai tam tikru stebuklu politikoje“, – sakė politologas. Paprašytas patikslinti, ar tai reiškia, kad jis II-e Lietuvos prezidento rinkimų rate prognozuoja pergalę dabartinei prezidentei Daliai Grybauskaitei, A. Lukošaitis atsakė: „Iš mano žodžių taip galima suprasti“.

REKLAMA

Politologas sako neįžiūrįs kokių nors esminių „smogiamųjų“ akcentų, kurie galėtų išryškėti prieš II-ą rinkimų turą.

„Aš nemanau, kad D. Grybauskaitė stengsis kaip nors ypatingai agituoti ar siekti deklaruojamos paramos – pirmiausia bus retorika, apeliacijos į tautą, apsikritai į rinkėjus. Daugiau partinių apeliacijų bus Zigmanto Balčyčio kalbėsenoje. Bus derybos, pasiderėjimai dėl paramos, bet ką tos paramos Lietuvoje reiškia?“, – svarstė A. Lukošaitis, leisdamas suprasti, kad partijų lyderių sprendimai paremti vieną ar kitą kandidatą visai nereiškia, kad jų elektoratai taip ir balsuos.

REKLAMA
REKLAMA

„Paramą pirmiausia siečiau su partiškumu. Pirmame ture buvo apčiuopiamas kriterijus simpatikų paramai pamatuoti – partiniai elektoratai. Z. Balčyčio, Artūro Paulausko, Bronio Ropės rezultatą (pirmame ture) galima sieti su partiškumu. Bet kiek bepavyktų paramos pritraukti (Z. Balčyčiui II-ame ture), manau, kad pirmo turo rezultatai yra pakankamai iškalbingi, atotrūkis ryškus, ir juos perlaužti į kitą pusę yra pakankamai beviltiškas užsiėmimas“, – sakė A. Lukošaitis.

N. Puteikis galėjo surinkti daugiau

Vertindamas pirmojo turo rezultatus politologas sakė, kad jo ypatingai nenustebino nė vienam kandidatui atitekę balsai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiek tiek nustebino pakankamai aukštas D. Grybauskaitės rezultatas. Daug kas stebinančiu faktu vadina Naglio Puteikio rezultatą, tačiau aš juo nesistebiu. Tačiau kažką naujo dėl tam tikrų priežasčių reiškia Voldemaro Tomaševskio rezultatas, nors jį lėmė nemažai įvairių aplinkybių ir veiksnių. O visų kitų rezultatai nestebina“, – sakė politologas.

Komentuodamas tai, kad lėmė, kad nepriklausomas kandidatas N. Puteikis pirmadienio ryto Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis surinko 9,33 proc. balsų, politologas sakė: „Manyčiau, kad N. Puteikis galėjo gauti ir šiek tiek daugiau balsų, jei būtų turėjęs daugiau laiko ir būtų dar drąsiau kalbėjęs. Jis susirinko pasiklydusių, pasimetusių Rolando pakso simpatikų balsus. Tokių balsų, linkusių protestuoti, Lietuvoje yra žymiai daugiau“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų