REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„McLaren“ atskleidė atsigavimo veiksmų planą

 „McLaren“ sudarė planą, kuris turėtų padėti ekipai grįžti į rikiuotės priekį. Bus atlikta reorganizacija bei paskirti nauji svarbias pareigas užimsiantys aerodinamikos specialistai. Britų ekipa susidūrė su sunkumais po pirmojo F-1 etapo Australijoje, o Bahreine bei Kinijoje neiškovojo nė taško. Tai tik patvirtino, kad pokyčiai yra išties reikalingi.

REKLAMA
REKLAMA

Po lentynių direktoriaus Erico Boullier ir „McLaren“ F-1 ekipos vadovo Jonathano Neale'o atliktos organizacijos analizės, nutarta komandoje daryti pakeitimus.

REKLAMA

Pirma, bus įtraukta naujų aerodinamikos specialistų, tame tarpe Tony Salteris iš „Sauber“ ir Guillaume Cattelanis iš „Lotus“. Šie specialistai turėtų užpildyti spragą, kol ekipai vis dar negali atstovauti Peteris Prodromou ir teisinė situacija su Danu Fallowsu nėra aiški.

Taip pat bus keičiama, kaip dirba pati komanda – „McLaren“ bus supaprastinta organizacijos struktūra bei įdiegtas aiškesnis komunikavimas, bus keliami specifiniai uždaviniai kiekvienam skyriui. Techninio direktoriaus Timo Gosso ir inžinerijos direktoriaus Matto Morriso atsakomybės taip pat bus žymiai griežčiau apibrėžtos, kad jie galėtų koncentruotis ties tuo, ką daro geriausiai.

REKLAMA
REKLAMA

E. Boullier įsitikinęs, kad būtent darbo procesų pakeitimai labiausiai lems ekipos progresą: „„McLaren“ yra sudaryta iš itin talentingų individų, jie laimėjo daug lentynių ir kovojo dėl čempionų titulų. Aš manau, kad reikia tik užtikrinti, kad tie patys žmonės dirbtų drauge esant stipriam vadovavimui, tai turėtų leisti jiems atgauti praeities pasisekimą. Viską reikia daryti išmintingai. Tai puikūs specialistai, kurie dirbo kartu praeityje ir iškovojo ne vieną pergalę su labai greitais bolidais.“

„Dabar reikia kiek lyderystės techinine ir vadovavimo prasme. Kai tik turėsime lyderiavimą ir aiškią strategiją, galėsime užtikrinti, kad komunikacija kompanijoje būtų greita ir efektyvi. Tai mano tikslas, tai leis sugrąžinti komandą į sėkmių kelią“, – kalbėjo „McLaren“ lenktynių vadovas.

E. Boullier supranta, kad prireiks laiko, kol pakeitimai pradės duoti naudos, tačiau mano, kad komanda neturėtų aukoti ilgalaikių tikslų dėl mažesnės, bet greitos, naudos: „Viskas prikaluso nuo to, ko nori: būti agresyvus trumpoje ar vidutinėje perspektyvoje. Man labiau prie širdies pastaroji. Mes manome, kad naudos bus jau šį sezoną, o kitą dar daugiau. Jau šiais metais turėtume pamatyti drastiškų pasikeitimų, visų pirma kompanijoje, tai bus kultūriniai pokyčiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų