• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Šiaulių AVMI) informuoja, kad, preliminariais duomenimis, šiais metais gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijas jau yra pateikę per 74 tūkst. Šiaulių apskrities gyventojų, turto deklaracijas – beveik 4,1 tūkst. gyventojų ir prašymus skirti paramą organizacijoms ir partijoms – per 21,3 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių AVMI ragina gyventojus, privalančius deklaruoti pajamas, turtą, nedelsti ir atitinkamas deklaracijas pateikti kuo skubiau: terminas baigiasi šią savaitę, gegužės 2 d. Deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą dėl padidėjusio gyventojų srauto Šiaulių AVMI prailginamas visų teritorinių padalinių darbo laikas: balandžio 30-ąją, trečiadienį, ir gegužės 2-ąją, penktadienį, dirbama nuo 8 iki 17 val.

REKLAMA

„Deklaracijas, prašymus teikti patogiausia elektroniniu būdu, t. y. per elektroninę deklaravimo sistemą (EDS)“, – sako Šiaulių AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Virginija Pabrėžienė, pridurdama, kad Šiaulių apskrityje elektroniniu būdu per EDS pajamas deklaravo 99,5 proc. apskrities gyventojų. Deklaruojant namie ir prireikus konsultacijų galima pasikonsultuoti paskambinus VMI trumpuoju telefonu 1882.

Kaip ir praėjusiais metais, daugiausia tarp privalančiųjų deklaruoti, bet to nepadariusių, yra gyventojų, kurie 2013 m. vykdė individualią veiklą pagal pažymą arba su verslo liudijimu. Iki balandžio 30 d. pajamų deklaracijas pateikė tik apie 70 proc. individualią veiklą vykdžiusių ir pajamas privalančių deklaruoti gyventojų. Šiaulių AVMI primena, kad iki gegužės 2-osios individualią veiklą vykdę gyventojai privalo pateikti 2013 metų pajamų deklaraciją, ir nesvarbu, ar iš vykdytos veiklos gyventojas gavo pajamų, ar ne; ar veiklą vykdė visus metus, ar vos kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gegužės 2 d., pasibaigus deklaravimo terminui, VMI pradės siųsti priminimus apie mokestines prievoles ir už kiekvieną pradelstą dieną bus skaičiuojami delspinigiai – 0,03 proc. Be to, už pajamų deklaracijų nepateikimą ar pavėluotą teikimą gali būti skiriama administracinė bauda nuo 200 iki 500 Lt.

Gyventojai, norintys susigrąžinti GPM permoką, teikti ir tikslinti deklaracijas gali dar 5 metus. Pateiktų prašymų pervesti 2 proc. paramą ir 1 proc. paramą politinėms partijoms po gegužės 2 d. VMI nebepriima.

Gyventojų, teisingai elektroniniu būdu pateikusių pajamų mokesčio deklaracijas ir pasinaudojusių gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, sąskaitos jau papilnėjo. Šios lėšos pervedamos po automatinio deklaracijų patikrinimo. Jei deklaracijos duomenys nesutampa su turima informacija, deklaraciją peržiūri VMI darbuotojas ir, jei reikia, susisiekia su mokėtoju, kad šis deklaraciją patikslintų ar pateiktų papildomus dokumentus. Nuo 2014 m. pradžios 2013-jų metų pajamas deklaravusiems per 10,7 tūkst. Šiaulių apskrities gyventojų iki šiandien grąžinta beveik 3,5 mln. litų permokų.

Etaplius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų