REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra kompanijų, kurios slepia tikslų parduotų produktų skaičių. Jau kurį laiką „Kindle“ skaityklių ir planšetinių kompiuterių pardavimų statistikos nebeplatina „Amazon“, tuo tarpu „Microsoft“ labiau linkusi skelbti gautų pajamų, o ne parduotų „Surface“ planšečių apimtis. „Microsoft“ ketvirčio ataskaita, laimė, atnešė gerą žinią: pajamos iš „Surface“ realizacijos pakilo 50% lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, „Computerworld“ žurnalistų teigimu, po detalios „Microsoft“ finansinės ataskaitos analizės paaiškėjo karti žinia apie planšečių „Surface“ verslą. Pajamos iš tikrųjų išaugo 50%, tačiau lyginant tik su 2013 m. I ketvirčiu, ir pasiekė 494 mln. dolerių.

REKLAMA

Jei lygintume su 2013 m. IV ketvirčiu, pajamos iš „Surface“ pardavimų smuko net 45%. Tai visai logiška įvykių eiga, kadangi paskutinis praėjusių metų ketvirtis nepasižymėjo labai didele paklausa, nors mobilios elektronikos pardavimai ir augo.

Tačiau blogiausia yra ne tai. Šių metų I ketvirtyje „Surface gamybai ir platinimui „Microsoft“ išleido 539 mln. dol. Tai reiškia, jog ši veikla atnešė 45 mln. nuostolių – 15% daugiau, nei ketvirčiu anksčiau. Jei žvelgtume į visą „Surface“ egzistavimo istoriją, pamatytume, kad „Surface“ uždirbo 1,8 mlrd. dolerių, o išlaidos sudarė 2,1 mlrd. Taigi turime nuostolį, kurio didžioji dalis susidarė 2013 m. III ketvirtyje.

„Microsoft“ pripažįsta, kad didėjant planšetinių kompiuterių „Surface“ pardavimams didėja ir kompanijos patiriami nuostoliai. Iš kitos pusės, nuostolių dalis visame „Surface“ pajamų „pyrage“ nuolat mažėja. Galima tikėtis, kad pelningai bus pradėta dirbti tik viršijus tam tikrą parduotų planšetinių kompiuterių kiekį. Tiesa, šiuo atveju būtina, kad šiomis planšetėmis susidomėtų daug daugiau vartotojų, nei dabar.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų