REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prezidentei – ledo ritulio marškinėliai

 Lietuvos ledo ritulio rinktinę, pelniusią pasaulio čempionato I diviziono B grupės bronzos medalius, pasveikino Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauksiatė. Sportininkai priimti Prezidentūroje ir apdovanoti atminimo medaliais bei padėkos raštais. O prezidentė sulaukė rinktinės marškinėlių.

REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma norėčiau padėkoti už šiltą priėmimą, manau visi žaidėjai nepamirš šios dienos. Praėję metai buvo labai sėkmingi Lietuvos ledo rituliui – U-18 rinktinė laimėjo auksą, U-21 sidabro medalius. Mums žaisti namie buvo didelė garbė“, – įteikdamas marškinėlius sakė rinktinės kapitonas ir geriausias čempionato puolėjas Dainius Zubrus.

REKLAMA

Prezidentė juokavo, kad marškinėliai kaip tik jos dydžio ir kaip gali jų nevilkėti, kai juos puošia užrašas Lietuva ir Vytis.

„Pirmą kartą tenka garbė sveikinti ledo ritulio atstovus, nes vis krepšininkai vaikšto. Jūsų laimėjimo labai laukėme, man asmeniškai buvo netikėta. Nuoširdžiai sveikinu jus iškovojus bronzos medalius. Iškovotas medalis yra ne tik įsimintinas asmeninis kiekvieno iš jūsų laimėjimas, bet ir didžiulė šios sporto šakos sėkmė, pradžiuginusi visus gerbėjus, net ir mane, kuri ne visada intensyviai žiūri ledo ritulį. Jūsų susitelkimas ir atsidavimas buvo didžiulė viltis, kad laukia dar daug gražių pergalių. Žaidėte kaip vienas kumštis, todėl įveikėte stiprius varžovus. Tikiuosi, kad sunkiu darbu, kantrybe pasiektas triumfas suteiks jums dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, įkvėps jus ir toliau atsakingai ginti Lietuvos garbę. Tai puikus pavyzdys ir įkvėpimas kitiems, kurie eina paskui jus“, – gražių žodžių negailėjo prezidentė. Ji nepamiršo ir vyriausiojo rinktinės trenerio iš Vokietijos Berndto Haake, kurio iškilmėse nebuvo: „Noriu padėkoti vyriausiajam treneriui B. Haake, kurio šiandien nėra, bet jis labai padėjo. Žinau, kad jis dirbo be atlygio, tiesiog mylėdamas jus, šią sporto šaką ir Lietuvą".

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šios pergalės. Tai jūsų pasiaukojantis ne vienerių metų darbas, nes tokie laimėjimai ateina, kai jau yra išlieta daug prakaito, jėgų. Tikėjimas žaidėjų jėgomis atvedė į sėkmę. Tai visos Lietuvos laimėjimas, nes jūs jai atstovaujate. Tai mums visiems labai svarbu ir kelia didžiulį padidžiavimą. Tai puiki dovana Lietuvai. Jūs visi įrodėte, kad tikrasis kelias į sėkmę – ryžtas, valia ir meilė tėvynei. Tegu ši pergalė įkvepia naujiems iššūkiams ir suteikia jėgų juos įvykdyti. Nepamirškite, kad kartu su jumis – mes visi, visa Lietuva“, – kalbą pabaigė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po iškilmių kalbintas D. Zubrus sakė, kad šio čempionato atsiminimai išliks visam gyvenimui. Rezultatyviausias pasaulio čempionato žaidėjas jau greit pradės treniruotis ir vėl svajoti apie Stanley taurę.

Neseniai iš prezidentės gavote ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“, dabar padėkos medalį. Kuris artimesnis širdžiai? Nemanau, kad galima juos padalinti. Praėjusiais metais tikrai buvo smagu gauti medalį „Už nuopelnus Lietuvai“, todėl jį šiandien ir segiu. Man tai buvo labai malonu. Šiais metais yra truputį kitaip, mums pavyko laimėti bronzos medalius, žaidėme Lietuvoje, prieš savo sirgalius ir manau, kad čempionatas patiko žmonėms, gerbėjams. Šie atsiminimai bus visam gyvenimui.

REKLAMA

Laiko poilsiui nedaug, ką spėjote nuveikti?

Kai atvažiavau ir žinojau, kad žaisiu, mano visas dėmesys buvo tik ledo rituliui. Varžybų dienomis nematydavau šeimos, todėl jie ir aš nematėme Lietuvos. Dabar iš karto važiuoju namo, persirengiu ir važiuoju į kaimą, kur laukia giminės, močiutė. Ten praleisiu kelias dienas ir tada liks dar dvi, trys dienos. Nėra labai daug laiko, paskubėsiu. Aišku pamėginsiu nuvažiuoti į Trakus, dar pasivažinėti po Lietuvą. Ši savaitė parodė, kad ledo ritulys yra labai populiarus Lietuvoje. Neišvargino dėmesys?

REKLAMA

Tai manęs neišvargino, bet man nemalonu atsisakyti interviu. Laikraščiai ir televizija mane kviečia, aš juos gerbiu ir esu dėkingas. Sunku atsiskayti, nes laiko neturiu. Mano šeima Lietuvoje nebuvusi, šalies nemačiusi, nenoriu prarasti progos jiems ją parodyti. Dėmesys nevargino, sunkiau yra dabar visiems atsakyti. Galbūt tas medalis atpirko kartėlį, kad nepatekote su klubu į NHL atkrintamąsias varžybas?

Sunku lyginti. Pirmos dienos kai pasibaigia sezonas ir žinai, kad nereikia eiti į čiuožyklą ir tavo sezonas baigtas, taituščias jausmas toks ištikrųjų. Dabar vasarą pailsėsiu mėnesį ir vėl pradėsiu treniruotis, svajoti apie „Stanley“ taurę, kad kaip galima ilgiau žaisčiau, kad jėgų užtektų iki kitų metų birželio vidurio. Kai atvažiavau čia, visas dėmesys persijungė į Lietuvos rinktinę, ledo ritulį. Žinoma, būtų buvę net maloniau laimėti paskutines rungtynes ir sidabrą, bet vistiek didžiuojuosi šiuo medaliu ir rinktinės žaidimu, renginiu. Mano manymu Lietuva bent jau savaitei tapo ledo ritulio šalimi. Tą įrodė sirgaliai, dėmesys. Reikia dirbti ta pačia kryptimi ir tikėtis dar geresnių rezultatų kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų