REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroninius mokinio pažymėjimus (EMP) Lietuvos mokyklose diegianti UAB „ID4S“ bendradarbiaus su Nacionaliniu švietimo centru, kuris valdo antrą pagal dydį Lietuvoje el. dienyno sistemą „Manodienynas.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonių partnerystė suteiks galimybę suderinti mokykloje įdiegtą elektroninį dienyną ir mokinio pažymėjimą. Prisijungę prie „Manodienynas.lt“ sistemos tėvai ir mokiniai galės stebėti ne tik lankomumo informaciją, bet ir apžvelgti vaiko pirkinius valgykloje, paskirtą nemokamą maitinimą ir lengvatų naudojimo statistiką.

REKLAMA

Jau nuo kitų mokslo metų pradžios, moksleiviai pamokos pradžioje turės savo mokinio pažymėjimą pridėti prie specialaus skenerio iš kurio informacija bus siunčiama į „Manodienynas.lt“ sistemą. Informacija bus perduodama realiu laiku, todėl tėvai kompiuteryje ar telefone galės stebėti ar jų vaikas yra pamokoje. Taip pat bus suteikiama galimybė apie moksleivio nedalyvavimą pamokoje sužinoti SMS žinute.

„Mokyklos išreiškė norą, kad lankomumo apskaitos sistema veiktų sinchronizuotai su el. dienynu. Jų prašymą įgyvendiname - susitarėme dėl partnerystės su Nacionaliniu švietimo centru. Bendrai kuriama sistema ne tik leis užtikrins savalaikį informavimą apie neatvykimo faktą atsakingiems žmonėms, bet taupys pamokos laiką, nes žymėti „n“ raidžių pamokos metu mokytojui nebereikės“ , - teigia UAB „ID4S“ direktorė Agnė Zalanskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Vartotojai itin palankiai vertina ir noriai naudojasi el. dienyno sistema. Buvo išsklaidytos visos skeptikų dvejonės, net ir nepalankiai į sistemą žvelgusios mokyklos jau naudojasi „Manodienynas.lt“ sistema. Neabejojame, kad mokyklos teigiamai įvertins ir šią naujovę ir ja pradės naudotis jau nuo kitų metų“ , - teigia Nacionalinio švietimo centro direktorius Marius Pugačiauskas

El. dienyno sistema „Manodienynas.lt“ naudojasi daugiau nei 540 ugdymo įstaigų ir daugiau nei 115 tūkst. moksleivių visoje Lietuvoje. Šiuo metu mokinių tėvai prisijungę prie sistemos taip pat gali stebėti vaikų lankomumą, tačiau informaciją į ją rankiniu būdu turi suvesti mokytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų