REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kaimo plėtros programos 2007–2013 m. programos paramą gali gauti ūkio subjektai, vykdantys žemės ūkio veiklą buferinėje afrikinio kiaulių maro zonoje ne mažiau kaip vienerius metus. Paraiškos priimamos nuo gegužės 5 d. iki birželio 27 d.

REKLAMA
REKLAMA

Paramos gali kreiptis ūkininkai, užsiimantys žemės ūkio veikla, kurių valdomos žemės ūkio valdos ar ūkio ekonominis dydis už praėjusiųjų metų laikotarpį yra prilyginamas ne mažiau kaip 2 EDV, o tais atvejais, kai paramos prašoma nepavojingų atliekų šalinimo veiklai – ne mažiau kaip 4 EDV. Paramos gali kreiptis ir kaimo gyventojai, Žemės ūkio ir kaimo verslo registre įregistravę žemės ūkio valdą, kurios ekonominis dydis už praėjusiųjų metų laikotarpį yra prilyginamas ne mažiau kaip 2 EDV, ir užsiimantis žemės ūkio veikla.

REKLAMA

Parama taip pat teikiama labai mažoms, mažoms ar vidutinėms įmonėms, užsiimančioms žemės ūkio veikla, kurių valdomos žemės ūkio valdos ekonominis dydis už praėjusiųjų metų laikotarpį yra prilyginamas ne mažiau kaip 2 EDV.

Pagal minėtąją priemonę finansuojama iki 65 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų ir 75 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų, jei projektas tiesiogiai susijęs su tradicinių amatų plėtra. Didžiausia paramos suma vienam projektui gali siekti iki 260 000 Lt, kai paramos gavėjas yra ūkininkas arba įmonė, ir iki 207 168 Lt, kai paramos gavėjas yra kaimo gyventojas.

Žemės ūkio ministerijos informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų