REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Gyvename tokiame amžiuje, kur net maži vaikai mokykloje, o gal net darželyje turi mobiliuosius telefonus. Vis labiau populiarėja išmanieji telefonai. Jie turi daugiau funkcionalumo, prieigą prie interneto, galimybę naudoti gausybę aplikacijų, programėlių ir žaidimų. Taip pat populiarėja ir planšetiniai kompiuteriai. Tai knygos dydžio išmanieji įrenginiai, kurie yra valdomi pirštų prisilietimu. Juose taip pat yra galimybė naudotis aplikacijomis, interneto prieiga ir kitais šiuolaikiniais spendimais.

REKLAMA
REKLAMA

  Tarp tokių įrenginių naudotojų vis dažniau pasitaiko ir gydytojų. Jie turi galimybę greitai ir patogiai ne tik atsakyti elektroninius laiškus, bet ir paskaityti informaciją apie ligą, pacientą ar pasinaudoti programėlę, kur būtų galima aptikti i diagnozuoti paciento ligą ir gydymo metodus. Taip, tai išmaniųjų prietaisų privalumai.

REKLAMA

  Vokietijos mokslininkai atliko tyrimą dėl planšetinių kompiuterių naudojimo medicinos ir odontologijos klinikose. Rezultatai šokiruojantys. Tokių kompiuterių naudojimas klinikose kenksmingas. Ne dėl to, kad skleistų kenksmingas radijo bangas. Dėl to, kad liečiant ekraną, ant jo persiduoda mikrobai, bakterijos ir kompiuteris tampa kaip ligos pernešėjas. Tokią ligą gydytojas gali parnešti į namus, kaimynams, pažįstamiems ar kur kitur paplatinti, to net nenutuokdamas. Tad svarbu po paciento apžiūros ne tik nusiplauti rankas, bet ir nuvalyti planšetinį kompiuterį, kad būtų atsikratytą bakterijų.

REKLAMA
REKLAMA

  Tokios bakterijos dažniausiai sukelia infekcijas. Sprendimas būtų reguliariai valyti įrenginius. T.y. ne tik nusiplauti rankas, bet ir atitinkamai nuvalyti kompiuterį.

  Tyrimo metu buvo nustatyta, kad daugiau nei 90% atvejų planšetiniai kompiuteriai tapo bakterijų pernešėjais. Pradėjus taikyti tokių bakterijų pernešimo prevenciją, kai gydytojai nuvalydavo išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius, tokių bakterijų pernešimas žymiai sumažėjo. Išmaniųjų telefonų atveju iki 7 – 8%, o planšetinių kompiuterių atvejų iki 20%.

  Neišvengiamai išmaniųjų prietaisų naudojimas populiarėja ir atkeliauja į įvairias klinikas. Vos užėjus į odontologijos kliniką Vilniuje, tikrai pamatysite ne tik gydytojus su išmaniaisiais prietaisais, bet ir pacientus. Verta susimąstyti ne tik apie gydytojų išmaniųjų prietaisų valymą po paciento vizito, bet ir apie pačių pacientų telefonų dezinfekciją. Juk būtent laukiamajame išsitraukiame juos, nes nuobodžiaujame, laukiama, o tuo tarpu juk įdomiau sužaisti įdomų žaidimą su išmaniuoju telefonu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų