• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

94-erių senolę apiplėšęs vyras į nusikaltimą įtraukė ir 16-metį, jam grasino, slėpė pėdsakus, savo tapatybę, bet buvo sulaikytas. Brutalaus elgesio su senole sukrėstas 16-metis į policiją atėjo pats.

94-erių senolę apiplėšęs vyras į nusikaltimą įtraukė ir 16-metį, jam grasino, slėpė pėdsakus, savo tapatybę, bet buvo sulaikytas. Brutalaus elgesio su senole sukrėstas 16-metis į policiją atėjo pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 11 d. į Panevėžio apskrities policijos komisariatą kreipėsi 94-erių panevėžietė, kad 1 val. nakties į jos namus, išdaužę langą, įsibrovė du vyriškiai, vyresnysis pargriovė senolę ant grindų, reikalavo aukso.

REKLAMA

Moteriai pasakius, kad aukso ji neturi, vyras reikalavo pinigų, grasino nužudyti. Senolė parodė, kur yra pinigai – 400 Lt. Pasiėmę pinigus, vyrai išėjo.

Atsigavusi, senolė apie užpuolimą pranešė dukrai, vėliau – policijai. Pradėtas ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnį – „Plėšimas“.

Nusikaltimo tyrimą pradėję Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai duomenų apie įtariamuosius turėjo mažai. Tyrimą pagreitino netikėta žinia – į Policijos komisariatą atėjo 16-metis panevėžietis ir prisipažino naktį dalyvavęs apiplėšime. Paauglys papasakojo, kad mieste susipažino su vyriškiu, kuris pasiūlė užsidirbti pinigų. Noras užsidirbti vaikinuką sudomino. Mamai dirbant naktinėje pamainoje, jis išėjo iš namų ir susitiko su nauju pažįstamu, kurio nei vardo, nei pavardės nežinojo.

REKLAMA
REKLAMA

Ką reikės daryti, vaikinukui vyras nesakė. Po nusikaltimo vyras 16-metį parsivedė namo, davė 100 litų, liepė tylėti, grasino užmušti. Paauglys matė, kaip vyras surinko nusikaltimo įrankius – laužtuvą, striukes, batus, pirštines. Juos vyras paslėpė konteineriuose prie daugiabučio namo. Anksčiau teistas 16-metis, kuriam teistumas dar neišnykęs, suvokęs, kad dalyvavo plėšime, išsigando ir atėjo į policiją.

Balandžio 11-osios popietę pareigūnai prie daugiabučių, jų prieigose, šiukšlių konteineriuose ieškojo nusikaltimo įrankių. Tikrindami šiukšlių konteinerius trijuose iš jų rado paslėptus nusikaltimo įrankius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad šios nusikalstamos veikos padarymu įtariamas recidyvistu pripažintas anksčiau 14 kartų už sunkius nusikaltimus teistas Saulius Morkvėnas, gimęs 1968 m.

Pareigūnai sutiko vyrą išeinantį iš namų. Bandydamas išvengti sulaikymo, jis prisistatė svetimu vardu ir pavarde, bet pareigūnų apgauti jam nepavyko. Balandžio 13 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Manoma, kad įtariamasis Saulius Morkvėnas galėjo padaryti ir daugiau analogiškų nusikaltimų, ir prašoma panevėžiečių, tapusių plėšimo aukomis, atpažinusius užpuoliką, darbo valandomis atvykti į Panevėžio aps. VPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus 103 arba 111 kabinetus Panevėžyje, Tulpių g. 60, arba paskambinti tel.: (8 45) 503 068, 503 213.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų