REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šalia Pietų Korėjos nuskendo keleivinis keltas

295 keleiviai tebelaikomi dingusiais (atnaujinta 10.24)

10 val. 22 min. Pietų Korėjos pareigūnai pareiškė, kad 295 žmonės tebelaikomi dingusiais, trečiadienį prie šalies pietinių krantų apvirtus keltui, kuriame buvo 477 keleiviai ir įgulos nariai.

10 val. 22 min. Pietų Korėjos pareigūnai pareiškė, kad 295 žmonės tebelaikomi dingusiais, trečiadienį prie šalies pietinių krantų apvirtus keltui, kuriame buvo 477 keleiviai ir įgulos nariai.

REKLAMA

Vyriausybė atšaukė ankstesnį pranešimą, jog buvo išgelbėti 368 žmonės, o pakrančių sargyba pareiškė tegalinti patvirtinti, jog išgelbėta tik 180 žmonių.

„Mūsų oficialus (išgelbėtųjų) skaičius – 180. Nenumanome, iš kur atsirado skaičius 368“, – pakrančių sargybos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Taip pat patvirtinta mažiausiai dviejų žmonių, tarp jų – vienos įgulos narės, žūtis. Kaip pranešama tas laivas apie 9 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku užplaukė ant uolų pakeliui iš vakarinio Inčono uosto į pietinę Čedžu salą.

Pietų Korėjos pakrančių sargyba ir pareigūnai trečiadienį pranešė, kad mažiausiai du žmonės žuvo per kelto, kuris užplaukė ant uolų ir nuskendo netoli pietinių šalies krantų, katastrofą.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumo ir viešojo administravimo viceministras Lee Gyeong-ogas (Li Gjong-ogas) per spaudos konferenciją Seule nurodė, jog kol kas gali patvirtinti, kad pavyko išgelbėti 368 žmones iš kelto, kuriuo plaukė 477 žmonės, daugiausia vidurinių mokyklų moksleiviai.

REKLAMA

„Iki šiol išgelbėti 368“ žmonės, per spaudos konferenciją Seule sakė viceministras. Lee Gyeong-ogas taip pat patvirtino, kad žuvo mažiausiai du žmonės, tarp jų – viena įgulos narė.

„Keltas beveik visiškai paniręs“, – pažymėjo Lee Gyeong-ogas ir pridūrė, kad prie gelbėjimo pastangų prisidėjo Pietų Korėjos karinio jūrų laivyno specialiosios pajėgos.

Televizijos parodytose nuotraukose tas laivas iš pradžių buvo matomas pasviręs į dešinę daugiau nei 45 laipsnių kampu, o virš jo skraidė sraigtasparniai. Vėliau keltas visiškai apvirto ir buvo matomas tik jo laivagalis.

REKLAMA
REKLAMA

Laive, plaukusiame į pietinę kurortinę Čedžu salą, buvo 450 keleivių, tarp jų – 325 moksleiviai iš vienos vidurinės mokyklos Ansano mieste, esančioje į pietus nuo Seulo. Kiti žmonės buvo įgulos nariai. Pakrančių sargybos pareigūnai nurodė, kad įgula pasiuntė nelaimės signalą 9 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku, o keleivių pasakojimai rodo, kad keltas veikiausiai užplaukė ant uolų.

„Išgirdome garsų duslų trenksmą, ir laivas sustojo“, – vienas keleivis telefonu sakė naujienų televizijai YTN. 6 825 tonų talpos keltą, išplaukusį antradienio vakarą iš vakarinio Inčono miesto, avarija ištiko už maždaug 20 kilometrų nuo Bjungpungo salos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nerimo apimti moksleivių tėvai susirinko Ansano mokykloje, laukdami žinių. Televizijos reportaže matėsi mokyklose salę apėmęs chaosas: tėvai šaukė ant mokyklos pareigūnų ir desperatiškai mėgino prisiskambinti vaikams.

„Kalbėjausi su savo dukra. Ji sakė, kad buvo išgelbėta kartu su dešimčia kitų moksleivių“, – viena motina sakė YTN.

„Jie sakė, kad šoko į vandenį, po to buvo išgelbėti. Vienam sužeista koja – jis gydomas ligoninėje“, – pridūrė ji. Lee Gyeong-ogas nurodė, kad gelbėjimo operacijoje dalyvauja 34 karinių jūrų pajėgų, pakrančių sargybos ir civiliai laivai, taip pat 18 sraigtasparnių.

Savo asmeniniame įsakyme prezidentė Park Geun-hye (Pak Gunhjė) nurodė mums stengtis, kad nežūtų nei vienas žmogus, pažymėjo viceministras.

REKLAMA

Kelto krovinių deklaracijoje nurodyta, kad jis taip pat gabeno 150 automobilių. Šimtai keltų plaukioja tarp Pietų Korėjos žemyninės dalies ir daugybės šios šalies salų, tačiau nelaimių įvyksta gana retai.

Viena iš didžiausių avarijų įvyko 1993-ųjų spalį, kai vienam keltui apvirtus netoli vakarinių krantų žuvo beveik 300 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų