REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 15 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) septynių Europos ir Azijos universitetų atstovai simboliniais gintarinio virtualaus impulso parašais patvirtino, kad kuria naują konsorciumą. Įkasus virtualią kapsulę buvo duotas ženklas pradėti Socialinių technologijų tarptautinio mobilumo centro statybas. Balandžio 15 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) septynių Europos ir Azijos universitetų atstovai simboliniais gintarinio virtualaus impulso parašais patvirtino, kad kuria naują konsorciumą. Įkasus virtualią kapsulę buvo duotas ženklas pradėti Socialinių technologijų tarptautinio mobilumo centro statybas.

REKLAMA
REKLAMA

Centre veiks į konsorciumą susivienijusių universitetų ir verslo bendradarbiavimo platforma. Ji apims tokias naujųjų technologijų sritis kaip daiktų internetas, kibernetinis saugumas, žaidybinimas, e-medicina, nanotechnologijos ir kita

REKLAMA

Mykolo Romerio universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis įsitikinęs, kad Lietuvos aukštosios mokyklos gali ir turi pasinaudoti savo privalumais telkti Europos ir Azijos partnerių intelektinį potencialą bei patirtį. „Konsorciumo steigimą vertiname kaip ilgametės kryptingos universiteto tarptautinės partnerystės įprasminimą, o konkurencingi tarptautinėje rinkoje išliksime tik tvirtai žengdami į ją“, - sako profesorius.

Konsorciumas planuoja kurti novatoriškas, patrauklias jungtines ir dvigubo laipsnio studijų programas, vykdyti tarpdisciplininius mokslinius tyrimus, studentų ir dėstytojų mainus, kartu dalyvauti ne tik naujosiose europinėse Horizonto 2020 bei Erasmus+ programose, bet ir išnaudoti Azijos fondų tarptautinių partnerysčių finansavimo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, šios sąjungos rezultatai, ypač jungtinės studijų programos, tarptautinio mobilumo galimybės padarys Lietuvos aukštojo mokslo sistemą patrauklesne ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio studentams, dėstytojams, leis pritraukti aukšto tarptautinio lygio mokslininkus, vykdyti socialinių technologijų krypties mokslinius tyrimus, kurių rezultatai prisidės prie sumanios ir įtraukios visuomenės kūrimo“, - konsorciumo sėkme neabejoja profesorius A. Pumputis.

Rektorius pabrėžia, kad MRU su Azijos universitetais sieja glaudūs dalykiniai ryšiai. Pavyzdžiui, nuo šio rudens MRU su konsorciumo partneriu Pietų Korėjos Dongseo universitetu pradės vykdyti naują skaitmeninio turinio bakalauro studijų programa. Panaši veikla inicijuota ir su kitais būsimais konsorciumo nariais – Japonijos JOSAI, Kinijos Huazhong Mokslo ir technologijų universitetais. Su konsorciumo partneriais iš Europos Mykolo Romerio universitetą taip pat sieja įvairi veikla tiek mokslo, tiek studijų srityse. Tarkime, kartu su Anglijos Midlsekso universitetu MRU įsteigta Verslo ir medijų mokykla, o su Italijos Bolonijos universitetu jau ketvirtus metus vykdoma tarpdisciplininė teisės ir technologijos doktorantūros studijų programa. Kroatijos Zagrebo universiteto atstovai taip pat prisidės prie konsorciumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Strateginė konsorciumo socialinių technologijų kryptis pasirinkta neatsitiktinai. Ši koncepcija, leidžianti „socializuoti“ technologines inovacijas, jas priartinti prie visuomenės poreikių, kuria būdus, priemones, modelius, kad jie realiai darytų poveikį visuomenės pažangai ir plėtrai.

Todėl naujajame MRU Socialinių technologijų tarptautinio mobilumo centre, kurio statybas numatoma baigti iki 2015 m. gegužės, bus įrengtos gyvenimo kokybės, e-sveikatos, saugumo tyrimų laboratorijos, taip pat edukacinių technologijų, kūrybinių industrijų, verslo modeliavimo, aplinkos valdymo laboratorijos bei kitos erdvės, tinkamos tiek individualiam, tiek ir grupiniam darbui. Visai šalia universiteto iškilsiančio modernaus 4 aukštų pastato bendras plotis –per 2 tūkst. kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų