• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksologų manymu, tokie dalykai, kaip amžius, pasitikėjimas savo seksualinėmis jėgomis ir pirmenybės teikimas „greitam“ arba „lėtam“ seksui padeda nustatyti, kaip dažnai vyrai ir moterys patiria orgazmą,- rašoma Journal of Sexual Medicine.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimybė patirti orgazmą neatsiejama nuo pasitikėjimo partneriu

Minėto leidinio atliktos apklausos duomenimis, paaiškėjo, kad dauguma vyrų, neatsižvelgiant į jų amžių, įsitikinę, jog lytinių organų dydis turi lemiamos reikšmės seksualiniuose santykiuose.

REKLAMA

Jauni vyrai dažniau nei moterys atsakė, kad jie yra „seksualiai patyrę“. Tuo tarpu moterys jautėsi esančios labiau „seksualiai patrauklios“. Pasak seksologų, toks seksualinės saviidentifikavimo tipas tiesiogiai susijęs su orgazmų dažnumu, ypač moterų tarpe. Tačiau ši tendencija mažiau pastebima pagyvenusių vyrų ir moterų tarpe.|

Jaunų moterų tarpe didesnė tikimybė patirti orgazmą neatsiejama nuo pasitikėjimo partneriu ir artimų santykių nebuvimo su kitais vyrais. 60 proc. apklaustų dailiosios lyties atstovių taip pat akcentavo psichologinį ryšį su vyru ir patvirtino, pasirengusios išspręsti seksualines vyro prblemas, jei jų jausmai – abipusiai.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma jaunų vyrų nepasirengę ilgiems emociniams ryšiams

Atsidavimas savo partnerei taip pat padidina pagyvenusių vyrų galimybes patirti orgazmą. Tikėtina, kad tai susiję su tuo, jog vyresnio amžiaus vyrams vis sunkiau įvyksta ejakuliacija. Apklausos duomenimis, tik 20 proc. jaunų vyrų yra pasirengę ilgiems emociniams ryšiams ir pasiryžę visus savo jausmus išlieti moteriai.

Iš to, kas pasakyta ir išeina ideali formulė: orgazmas = lytinių aktų skaičiui + dažnumas + greitumas + pasitikėjimas + atsidavimas - amžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų