REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinis tinklas „Facebook“ ruošiasi pradėti teikti Europoje piniginių pervedimų ir elektroninių mokėjimų paslaugas, remdamasis informuotas šaltiniais praneša „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidinio, po kelių savaičių „Facebook“ turėtų gauti Airijos, kurioje yra už veiklą Europoje atsakingas bendrovės padalinys, rinkos reguliavimo institucijos leidimą tokioms paslaugoms teikti. Teigiamo sprendimo atveju „Facebook“ gaus leidimą teikti ES šalių vartotojams pinigų laikymo savo „Facebook“ paskyroje, mokėjimų ir pervedimų kitiems asmenims paslaugą.

REKLAMA

„Financial Times“ teigimu, gavęs Airijos centrinio banko leidimą, „Facebook“ faktiškai galės tapti nauja elektroninių mokėjimų sistema. Ši paslauga bus prieinama tiems „Facebook“ vartotojams Europos Sąjungos šalyse, kurie sutiks atlikti vadinamąją elektroninių pasų išdavimo procedūrą. Be to, bendrovė nagrinėja įvairias bendradarbiavimo su kitais paslaugų teikėjais galimybes, kurios leistų jai pasiūlyti tarptautinių pervedimų paslaugas naudojantis internetu ar išmaniaisiais telefonais.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad „Facebook“ dėl to veda darybas su britų bendrovėsmis „TransferWise“, „Moni Technologies“ ir „Azimo“. Pastarajai, šaltinių teigimu, „Facebook“ sutiko sumokėti 10 mln. JAV dolerių, kad leistų nusamdyti vieną iš savo steigėjų ir verslo plėtros vadovų.

Apžvalgininkų teigimu, „Facebook“ atrodo labai patraukli besivystančių šalių finansinių paslaugų rinka. Į Vakarų Europą dirbti atvažiavę žmonės siunčia tėvynėje likusiems artimiesiems dideles pinigų sumas, ir socialinis tinklas norėtų uždirbti iš jiems siūlomų piniginių pervedimų paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų