REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galingų skaičiavimų kompleksų naudojimas lemia nemažas išlaidas aušinimo įrangai. Šių išlaidų mažinimui neretai imamasi netradicinių priemonių, pavyzdžiui, naudojamas jūros vanduo. Kartais ištisas serveris yra panardinamas į mineralinę alyvą, ir tai leidžia atsisakyti daugybės ventiliatorių bei klimato reguliavimo sistemų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo aušinimo variantą, numatantį pilną panardinimą, pasiūlė kompanijos „Intel“ ir SGI, praneša „Computerworld“. Kompanijos šiuo metu bando superkompiuterį „Ice X“, kurios sudėtinės dalys patalpinamos į „sauso vandens“ rezervuarą „Novec“, sukurtą firmos 3M specialistų. Įdomu tai, kad „Novec“ yra dielektrikas ir yra naudojamas gaisro gesinimo sistemose (taip pat ir serverių patalpose).

REKLAMA

Projektuodami serveriams skirtas pagrindines plokštes gamintojai priversti atsižvelgti į tokį faktorių, kaip efektyvus šilumos išsklaidymas. Naudojant panardinimo į skystį metodą, tokios priemonės nėra būtinos. Tai leidžia komponentus talpinti daug arčiau vienas kito. Kompanijos tikina, kad naujas sprendimas leis aušinimui skirtas išlaidas sumažinti iki 95%.

Nepaisant „Intel“ ir SGI pasiūlyto metodo privalumų, projekto „Ice X“ dalyviams dar teks įrodyti tokių sistemų gyvybingumą. Nemažai klausimų kyla tuomet, kai pradedama kalbėti apie tokių sistemų plėtrą bei su tuo susijusias išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų