• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos vadovas dar sykį paragino separatistus pasiduoti

Žada daugiau laisvės rytiniams šalies regionams (papildyta 14.31)

Ukrainos vyriausybės vadovas Arsenijus Jaceniukas penktadienį paragino pietrytinės Donecko srities administracijos būstinę užėmusius separatistus palikti pastatą ir atiduoti ginklus.

Ukrainos vyriausybės vadovas Arsenijus Jaceniukas penktadienį paragino pietrytinės Donecko srities administracijos būstinę užėmusius separatistus palikti pastatą ir atiduoti ginklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš pasisakau prieš bet kokius jėgos panaudojimo scenarijus. Raginu palikti neteisėtai užimtas patalpas ir atiduoti ginklus“, - sakė premjeras per apsilankymą Donecko mieste.

REKLAMA

Balandžio 6 dieną prorusiški aktyvistai užėmė Donecko srities administracijos pastatą ir jame užsibarikadavo.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas anksčiau šią savaitę pateikė jiems ultimatumą per 48 valandas palikti užimtą pastatą ir sudėti ginklus. Ministras neatmetė galimybės panaudoti jėgą, jei aktyvistai neatsitrauks.

Ukrainos premjeras žada daugiau laisvės rytiniams šalies regionams

Ukrainos premjeras penktadienį patikino neramius rytinius šalies regionus, kad vyriausybė pasirengusi suteikti jiems daugiau galių.

REKLAMA
REKLAMA

Arsenijus Jaceniukas susitiko su tų regionų valdžios atstovais Donecke, kur prorusiški aktyvistai tebėra užėmę vietos administracijos pastatą ir Krymo pavyzdžiu reikalauja referendumo, kad galėtų atsiskirti nuo Ukrainos ir prisijungti prie Rusijos.

Doneckas ir kiti pramoniniai miestai Ukrainos rytuose buvo Kremliaus remto Viktoro Janukovyčiaus, kuris vasarį, po kelis mėnesius trukusių protesto, neteko prezidento posto, elektorato bazė.

Praėjusį mėnesį Krymas prorusiškos valdžios organizuotame referendume triuškinama balsų dauguma pasisakė už prisijungimą prie Rusijos ir buvo jos aneksuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Jaceniukas penktadienį vykusiame susitikime, kuriame separatistų atstovai nedalyvavo, sakė, kad regionams turėtų būti deleguota daugiau įgaliojimų.

Tačiau neaišku, kokius įgaliojimus jis turėjo galvoje ir ar to pakaktų nuraminti separatistines nuotaikas.

Premjeras susitikime sakė, kad centrinė valdžia pasirengusi ne tik vesti dialogą su regionais, bet ir įgyvendinti kiekvieno šalies piliečio teisėtus reikalavimus.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, jog reikalinga konstitucinė reforma, kurią įgyvendinant regionai gautų daugiau valdžios įgaliojimų.

REKLAMA

„Toks institutas, kaip sričių valstybinės administracijos, turi likti praeityje“, - sakė jis.

A.Jaceniukas pabrėžė, kad keisdami konstituciją „mes norime sureguliuoti įgaliojimus tarp parlamento, prezidento ir ministrų kabineto“, ir pridūrė, jog „mūsų bendras uždavinys - subalansuoti valdžią tarp centro ir regionų“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų