• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau žmonių savo finansinius reikalus tvarko išmaniuosiuose telefonuose, rodo „Danske Bank“ mobiliosios bankininkystės vartojimo statistika.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metais mobiliosios bankininkystės „Danske mBankas“ aktyvių vartotojų daugėjo 60 proc. Per mėnesį atliekamų operacijų skaičius didėjo 2,3 karto, lyginant su 2012 m.

REKLAMA

Populiariausia paslauga pernai buvo pavedimai tarp savo sąskaitų. Pervedama suma didėjo 34 proc. iki 1096 Lt, lyginant su 2012 m. Taip pat 21 proc. iki 1705 Lt augo ir vidutinė vietinio mokėjimo už prekes ar paslaugas suma.

„Mobilaus banko programėlę žmonės vis dažniau naudoja kasdienėms finansinėms operacijoms atlikti. Vartotojai, išbandę mobiliąją bankininkystę, ją įvertina iš karto – tai ir lemia dvigubai augantį atliekamų operacijų skaičių, – sakė Darius Jasinskis, „Danske Bank“ Verslo plėtros tarnybos direktorius. – Siekiame diegti naujus bankininkystės standartus, tad skatinimas naudoti moderniausius finansų valdymo įrankius yra vienas mūsų prioritetų.“

Pranešama, kad aktyviausiai banko mobiliajame telefone funkcionalumais naudojamasi apie pietus – tarp 11 ir 13 valandos – ir besibaigiant darbo valandoms – tarp 17 ir 18 valandos. Dažniau prie „Danske mBanko“ jungiasi klientai naudojantys „Android“ operacinę sistemą – 59 proc., o naudodami „iOS“ jungiasi 41 proc. vartotojų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų