REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Lenovo“, kuri šių metų sausio mėnesį paskelbė apie IBM serverių verslo įsigijimą už 2,3 mrld. dolerių, privalės pateikti JAV reguliavimo institucijoms įrodymų, kad jos serveriuose esantys konfidencialūs duomenys gali būti laikomi saugiai, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi savais šaltiniais.

REKLAMA
REKLAMA

IBM serveriai, prie kurių gamybos prisideda ir kinų kompanija, labai dažnai naudojami JAV karinių struktūrų bei specialiųjų agentūrų. Tarp tokių galima paminėti Pentagoną ir FTB. Nemažai tokios įrangos įdiegusios ir JAV telekomunikacijų kompanijos.

REKLAMA

Serverių apsaugos lygmenį turėtų patikrinti JAV Užsienio investicijų komitetas (CFIUS). Savo ruožtu „Lenovo“ savarankiškai kreipėsi į reguliatorius su klausimu dėl galimybės pardavinėti savo įrangą valstybinėms institucijoms. Kreipimosi svarstymas gali trukti iki 75 dienų.

„Lenovo“ atstovai tvirtina, kad kompanija neturės prieigos prie serverių, kadangi sutartyje numatyta, jog IBM ir toliau tęs jų aptarnavimą, ir tai darys mažiausiai penkerius metus po to, kai sandoris įsigalios. Be to, ateityje toks susitarimas gali būti pratęstas. Ši aplinkybė gali palengvinti serverių tikrinimą iš CFIUS pusės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų