REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, Virginija Motiejūnienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Plečiasi Alytaus pramonės parkas – per artimiausius dvejus metus numatytos investicijos sieks dešimtis milijonų litų. Bus sukurta naujų darbo vietų. Galimybe išsinuomoti žemės ir pasinaudoti teikiamomis lengvatomis domisi ir užsienio investuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Medienos apdirbimo įmonės vadovas sako, kad perkelti gamybą į Alytaus pramonės parką viliojo sukurta infrastruktūra ir investuotojams teikiamos lengvatos. Įmonė įsipareigojo investuoti apie pusę milijono litų į naujas technologijas, sukurti šešias naujas darbo vietas, o gamybą plečia dėl to, kad sumažintų sąnaudas – lig šiol gamyba buvo išmėtyta per kelias vietas.

REKLAMA

„Kiekvienas tobulėja, kiekvienas nori tobulėti. Ir trūksta plotų, gamyba išmėtyta po Alytų. Mūsų mediena truputį važiavo į Daniją, Lenkiją, Norvegiją, o daugiausia perka vietiniai baldų gamintojai ir toliau į užsienį išveža pagamintą produktą“, – aiškina medienos apdirbimo įmonės direktorius Juozas Šulčius.

Investicijų sutartį su miesto savivaldybe sudarė ir vietos logistikos įmonė – sukurs 4 darbo vietas, už pusę milijono litų įrengs sandėlius. Dideles viltis teikia bendrovė, gaminsianti giluminės reljefinės spaudos būgnus. Izraelio piliečio valdoma bendrovė išsinuomojo beveik 2 hektarus žemės – investicijos sieks beveik 10 milijonų litų, planuose – 20 naujų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas liečia Izraelio investuotojus, irgi pateiktas įmonės prašymas ir taryba jau pritarė investicijų sutarčiai. Pas mus sklypų nuoma yra labai pigi, už hektarą – maždaug du tūkstančiai litų per metus, jokių administravimo, infrastruktūros mokesčių, nuomos mokesčio mokėti į priekį nereikia“, – sako Alytaus savivaldybės Turto valdymo ir verslo sk. vedėjo pavaduotoja Izida Baliukynienė.

Alytaus pramonės parke jau veikia hidraulinių jungčių gamybos centras, pradėta statyti sulčių ir vaisvandenių gamykla, tuoj pradės veiklą aliejaus gamykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kokoso žaliavą vežam žaliavą iš Afrikos, Azijos, iš jos spaudžiame aliejų, valome ir turime produktą. Mes tuo aliejumi prekiavome daug metų, tik vežėm iš Azijos daugiausiai, Indonezijos, Malaizijos, o nusprendėm patys pabandyt gaminti“, – pasakoja įmonės „Premium Oils“ direktorius Vytautas Bernatonis.

„Susidomėjimą jau matom ir iš sostinės verslininkų. Jie domisi verslo perkėlimu į Alytų, tai iš tiesų mus džiugina, taip pat ir užsienio investuotojai jau dairosi“, – tvirtina I. Baliukynienė.

Planuojama, kad per porą metų į pramonės parką bus pritraukta apie 40 milijonų litų investicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų