REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Laura Juozaitytė

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus Rotušėje naujienų portalo ir savaitraščio „Ekonomika.lt“ rengiamuose „Verslo švyturių“ apdovanojimuose jau trečią kartą pagerbti verslo sėkmingiausieji.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien Lietuvos verslo bendruomenėje nušvis dar šeši nauji švyturiai. Vieni iš nugalėtojų versle nėra labai matomi, tačiau jų kuriamais produktais kiekvienas mūsų naudojasi kone kasdien. Apdovanojame ir tuos, kurie aktyviai veikia verslo bendruomenėje, perduoda savo patirtį kitiems,“ – sveikindama susirinkusius sakė „Ekonomika.lt“ vyriausioji redaktorė Ingrida Mačiulaitytė.

REKLAMA

Pagrindinis „Verslo švyturių“ apdovanojimas šiemet įteiktas „NASDAQ OMX Vilnius“ prezidentei Armintai Saladžienei.

Įteikdamas apdovanojimą, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas sakė, kad jam didžiulė garbė įteikti nominaciją įmonei, prie kurios veikimo taisyklių kūrimo prisidėjo ir pats Laisvosios rinkos institutas.

„Dažnai sakoma, kad pinigai arba meilė pinigams yra viso blogio šaknys. Bet paklauskime savęs, kas yra pinigų šaknys? Tai žmonių kūrybinė energija, didžiulės pastangos. Todėl vieta, kurioje savo uždirbtais pinigais žmonės gali keistis, todėl labai svarbu, kad ji veiktų taip puikiai, kaip tai daro dabar“, - sveikinimo kalboje sakė Ž.Šilėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Nominacijos „Metų atradimas“ laureatu tapo NFQ grupės bendraįkūrėjas Darius Lebedzinskas.

„Man tai ypatingai netikėta. Norėčiau pasidžiaugti už IT sektorių, labai smagu, kad vis daugiau kompanijų susidomi mūsų paslaugomis,“ – atsiimdamas apdovanojimą sakė D.Lebedzinskas.

„Įdomiausio verslo sprendimo“ apdovanojimas šiemet atiteko „Danske Bank“ filialo Lietuvoje generaliniam direktoriui Gintautui Galvanauskui.

Atsiimdamas apdovanojimą G.Galvanauskas juokavo, kad „nors keista, noriu padėkoti ir Vyriausybei, kuri padarė taip, kad mokesčius galėtume apmokėti neišeidami iš namų ir toliau darysime viską, kad tai taptų tik dar patogiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2013 m. inovatoriumi ekspertų komisijos pripažintas „Mediafon“ vadovas Arūnas Babrauskas.

„Ekonomikos.lt“ skaitytojų balsas šiemet atiteko SBA strateginės plėtros viceprezidentui Egidijui Valentinavičiui.

Šiemet ekspertų komisija įsteigė ir specialiąją nominaciją – „Už efektyvumą viešajame sektoriuje“. Juo apdovanota buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė. Sveikindamas M.Dargužaitę, Verslo angelų fondo valdytojas Algimantas Variakojis pastebėjo, kad ši nominacija yra ypatinga, kadangi jos steigimo idėja kilo norint pagerbti konkretų žmogų.

REKLAMA

Justinas Pagirys, „Investuok Lietuvoje" atstovas, atsiimdamas apdovanojimą vietoj išvykusios M.Dargužaitės, visos komandos vardu dėkojo už nuostabius dvejus metus darbo su tikra profesionale, kuri įdiegdama tarptautinius standartus organizacijos veiklos principus perkėlė į visai kitą lygmenį. „Ačiū visiems, kurie palaiko mūsų organizacija ir Mildą,“ – sakė J.Pagirys.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus Rotušėje dalyvavo daugiau nei 150 verslo ir politikos atstovų.

Per 2013 metus savaitraštis ir naujienų portalas „Ekonomika.lt“ pristatė 30 verslininkų. Sėkmingiausius metų verslus kaip ir kasmet rinko autoritetinga ekspertų komisija: asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas, Verslo angelų fondo valdytojas Algimantas Variakojis, „Baltic Management Institute“ generalinis direktorius Jaunius Pusvaškis, Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda, Žinių ekonomikos forumo vadovas Edgaras Leichteris, bendrovės „Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis ir „Ekonomika.lt“ vyriausioji redaktorė Ingrida Mačiulaitytė.

REKLAMA

Iškilmingo renginio metu paskelbtas ir savaitraščio sudarytas 100 turtingiausių Lietuvos verslininkų sąrašas. Jau ketvirtą kartą publikuojamame turtuolių reitinge dauguma Lietuvos žinomų verslininkų išlaikė savo pozicijas, tačiau sąrašas pasipildė ir keletu naujų pavardžių.

Turtingiausiu lietuviu savaitraštis „Ekonomika.lt“ trečius metus iš eilės skelbia verslininką Saulių Karosą. Iš naftos verslo susikrovęs didelį kapitalą verslininkas vis daugiau investuoja Lietuvoje. Į turtingiausiųjų trejetuką šiais metais taip pat pateko didžiausias „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Nerijus Numavičius bei ,,Vision International People Group“ prezidentas Dmitrijus Buriakas.

Visą savaitraščio sudarytą 100 turtingiausių Lietuvos verslininkų sąrašą skaitytojai penktadienį galės rasti naujienų portale arba savaitraštyje „Ekonomika.lt“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų