REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greta Kondrataitė

REKLAMA

Nors bikini fitnese Marina Rockina dar naujokė, noro sportuoti ir motyvuoti kitus ji nestokoja. Sportininkė, kurią užsiimti kūno rengyba paskatino ir šalia esančio mylimo žmogaus pavyzdys, jau spėjo pasiekti stulbinamų rezultatų ir neketina sustoti bei toliau sėkmingai dalyvauti varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip atėjai į bikini fitnesą?

– Šio sporto aplinkoje sukuosi jau senokai. Anksčiau būdavau žiūrovė arba grimuotoja, nes mano draugas propaguoja kultūrizmą, jis yra nuolatinis varžybų dalyvis, taigi visada būdavau šalia. Stebint šio sporto ,,virtuvę’’ iš šalies būdavo gražu pažiūrėti į merginas, kurios užkulisiuose ruošdavosi išėjimams į sceną. Tuo metu apie tai, kad ir aš galiu būti ten pat, nekildavo net minčių, nes mano poreikiai ir tikslai buvo realizuojami kitoje srityje, be to, turiu didelę auditorijos ir scenos baimę.

REKLAMA

Tačiau kaip sakoma – ,,niekada nesakyk niekada’’ – išaušo tokia diena, kai baigiau ilgus metus trukusias studijas, ir suvokiau, kad man gyvenime reikia kažko naujo, įprastai veiklai priešingo dalyko. Taip pat manau, kad nors ir netiesiogiai, bet gyvenant su žmogumi, kuriam šis sportas yra kasdienybė, vis tik yra daroma įtaka. Kitą dieną po diplomo gavimo nuvykau pas tuo metu dar būsimą trenerį, siekdama sužinoti kokios mano galimybės pasiruošti artėjančiam rudens varžybų sezonui. Nuo tos dienos ir prasidėjo mano pirmasis pasiruošimas varžyboms. Kol kas sustoti neketinu, nes šioje sporto šakoje dar turiu nemažai tikslų.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek laiko jau esi šiame sporte? Kas tave treniruoja?

– Šiame sporte esu naujokė, rudens sezonas buvo mano pirmasis startas. Mane treniruoja profesionalus kultūristas, treneris Dainius Barzinskas. Tik su jo pagalba ir patarimais sugebėjau pasiekti stulbinamų rezultatų, pasikeičiau iš esmės. Man svarbu artimos aplinkos palaikymas, tuomet jaučiu dar didesnį postūmį žengti į priekį. Kiekvienas kritiškas žodis tik stimuliuoja siekti tobulėjimo.

– Kiek laiko per savaitę skiri treniruotėms?

– Periodu po varžybų sportuoju penkis kartus per savaitę, po 2 valandas, o ruošiantis varžyboms krūvis didėja, šiuo metu artėja „Oslo Grand Prix 2014“ varžybos, todėl sportuoju 6 dienas per savaitę, per kurias susideda 3 rytinės ir 6 vakarinės treniruotės. Atiduodu visas savo jėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ko labiausiai reikia pasirodymuose?

– Visada žinojau, kad ši sporto šaka reikalauja daug fizinės ištvermės ir pasiruošimo, neteisinga būtų sakyti, kad merginoms norinčioms dalyvauti bikini varžybose užtenka tik pasilaikyti dietos ir bet kuri jau gali lipti į sceną. Aišku gali bet kuri, bet rezultatas tuomet pasirodo varžybų metu. Norėdamos turėti gražų, stangrų kūną, turime ties juo ir dirbti negailėdamos jėgų.

Kol pati asmeniškai nesusidūriau su šia sritimi, negalvojau, kad psichologinis pasiruošimas yra toks svarbus, bet silpnas, mažai motyvuotas ir nevalingas žmogus šioms varžyboms tikrai abejoju, kad gebėtų pasiruošti, nes visu pirma reikia gebėti nugalėti daug pagundų, peržengti per save, nepasiduoti, kai atrodo, kad jau viskas, užtenka.

REKLAMA

Artėjančiuose pasirodymuose fizinis ir psichologinis pasiruošimas man yra svarbiausias, emociškai jaučiuosi stabilesnė, nes jau perėjau tą etapą, kai viskas, ką dariau buvo man nauja, įpratau prie griežto režimo.

– Kokia tavo nuomonė apie fitneso, kultūrizmo industriją? Gal norėtum kažką pakeisti?

– Daug metų buvau čia kaip žiūrovė, stebėdavau visas vykstančias varžybas, todėl iš šalies mačiau ir objektyvumo ir šališkumo trūkumų vertinant sportininkus, tačiau kaip bebūtų, bet tai tik mano nuomonė.

Fitneso, kultūrizmo industrija pastaruoju metu tampa vis populiaresnė, ypač didėja merginų aktyvumas besiruošiant bikini varžyboms, tai tikrai pagirtina, nes merginos gali atsiskleisti visapusiškai, tai joms prideda ne tik pasitikėjimo savimi, bet ir elegancijos, grakštumo. Tačiau gaila tik vieno dalyko, kad vis dar gajus neigiamas stereotipas apie žmones užsiimančius šiuo sportu, o žiniasklaidoje pastaruoju metu vis dažniau pastebiu skleidžiama neigiamą informaciją apie kultūrizmą, kuri tik dar labiau formuoja neigiamą visuomenės požiūrį į šios sporto šakos atstovus.

REKLAMA

Kaip ir kitur, taip ir čia reikalingi pokyčiai ir naujovės, bet šiuo klausimu plačiau kalbėti negaliu, nes neturiu tam reikalingos kompetencijos.

– Kuris iš visų buvusių tavo pasirodymų tau atrodo pats įspūdingiausias?

– Pats įspūdingiausias mano pasirodymas buvo pačios pirmosios mano varžybos, nes nugalėjau savo baimes ir drįsau žengti į sceną, o ir pasirodymas joje praėjo be nesklandumų. Tačiau artimiausiu metu tikiuosi patirti dar daug gerų emocijų, man svarbu ne laimėti, o dalyvauti, tobulėti, realizuoti save ir savo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kas tave labiausiai motyvuoja?

– Labiausiai mane motyvuoja siekis sau pačiai įrodyti, kad esu stipri, ryžtinga ir galiu pasiekti užsibrėžtą tikslą. Taip pat ir artimųjų palaikymas, nes būtent pasiruošimų metu reikalingas užtarimas ir pritarimas iš artimos aplinkos, apskritai sportas turėtų tapti kiekvieno žmogaus kasdienybė, tuomet manau, būtų daug sveikesnių ir laimingesnių žmonių, nors tenka girdėti iš aplinkinių replikų, kad argi gali jaustis laimingas žmogus, kuris laikosi dietos ir negali leisti sau visko, ko tik užsinori. Bet čia ir yra esmė - žmogus tampa laimingesnis, kai ima jaustis geriau ir gali drąsiai žvelgti į save veidrodyje. Jausti motyvaciją ir būti motyvuotas žmogus turi visa gyvenimą, kiekviename amžiaus tarpsnyje, nes pasiekus vieną tikslą, iškart atsiranda naujų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų