REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pranešė papildžiusi profesionalams skirtos vaizdo įrangos asortimentą vaizdo kameromis XF205 ir XF200. Šie modeliai sukurti remiantis „Canon“ kamerų XF105 ir XF100 projektais ir patobulinti atsižvelgiant į atsiliepimus, gautus iš įvairiose srityse dirbančių profesionalų, teigia bendroves atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Į abu patobulintus modelius įdiegta „Canon“ HD vaizdo sistema. Kiekvienoje kameroje įtaisyta po 26,8 mm plačiakampį „Canon“ HD objektyvą, optiškai artinantį dvigubai daugiau nei ankstesni modeliai – iki 20 kartų. Kamerose taip pat įdiegtas naujausias „Canon“ vaizdo jutiklis HD CMOS PRO ir galingas procesorius DIGIC DV 4. Vaizdas MPEG formatu įrašomas 50 Mbps sparta bei 4:2:2 spalvų diskretizavimo dažnio santykiu, todėl jo kokybė tinkama transliuoti. Didelis kamerų jautrumas ir platus dinaminis diapazonas užtikrina puikų rezultatą net esant prastam apšviestumui, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad XF205 ir XF200 leidžia iš karto įrašyti skirtingoms platformoms pritaikytą vaizdo medžiagą. Vienu metu galima įrašyti HD ar mažesnės raiškos MXF ryškumo failus į CF korteles ir MP4 formato failus į SD kortelę. Ši ypatybė pritaikoma tiek filmuojant medžiagą televizijai, tiek interneto kanalams.

Kamerų konstrukcija optimaliai pritaikyta taip, kad operatoriai galėtų jomis naudotis intuityviai. Suėmus už naujosios pasukamos rankenos, kamerą lengviau valdyti ir stabiliai laikyti, todėl mažiau įsitempia kūnas ir patogiau dirbti, kai filmuojama ilgai. Objektyvas su trimis atskirais fokusavimo, židinio nuotolio bei diafragmos reguliavimo žiedais leidžia kur kas greičiau reaguoti filmuojant dinamiškoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Patobulintomis kameromis lengviau kadruoti ir stebėti filmuojamą vaizdą. Optimizuoto vaizdo ieškiklio raiška yra 1,23 mln. vaizdo taškų, todėl galima lengviau nei ankstesniuose modeliuose patikrinti fokusuotės tikslumą. Didesnio kontrasto, aiškesnių spalvų ir sparčiau reaguojantis atnaujintas 3,5 colio įstrižainės OLED ekranas kur kas patogesnis dirbant, ypač ryškiai apšviestoje aplinkoje.

Pasak gamintojų, XF205 ir XF200 tinkamos ir profesionaliems, ir mažiau patyrusiems operatoriams. Kamerų valdymo galimybės ir tikslumas atitiks profesionalų lūkesčius, o dėl intuityviai išdėstytų valdiklių, visiškai automatizuoto filmavimo režimo ir daugybės pagalbinių funkcijų, įskaitant veidų atpažinimą, paruošti puikią vaizdo medžiagą gali ir mėgėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad atnaujinta garso įrašymo įranga užtikrina transliacijoms reikiamą garso kokybę. Abu modeliai palaiko keturių kanalų linijinį PCM įrašymą. Prie dviejų XLR įvedimo jungčių galima jungti profesionalams skirtus mikrofonus. Naudojant įmontuotuosius stereofoninius mikrofonus ir 3,5 mm mikrofono jungtį, naudotojams atsiveria įvairios garso sistemos pritaikymo galimybės.

Abiejuose modeliuose taip pat yra „Wi-Fi“ ir LAN „Ethernet“ jungntys, leidžiančios tiesiogiai arba belaidžiu ryšiu prisijungti prie įvairiausių įtaisų, pavyzdžiui, išmaniųjų telefonų, planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių. Dėl belaidžio ryšio įrangos kamerą galima valdyti iš tolo, nuotoliniu būdu peržiūrėti vaizdo medžiagą ir patogiai perkelti failus per FTP serverį nenaudojant jokios papildomos programinės įrangos. Be to, naujoji prieigos prie kameros funkcija „CameraAccess“ leidžia „Wi-Fi“ ryšiu srautiniu metodu siųsti žemesnės kokybės „proxy“ tipo dokumentus į kitą įrenginį, kai būtina sparti turinio, pavyzdžiui, žinių ištraukų, peržiūra ir bendrinimas.

REKLAMA

Modelio XF205 ryšio galimybės dar didesnės, nes jame įtaisomos pasirenkamosios jungtys 3G-SDI/HD-SDI, „Timecode“ ir „Genlock“, teikiančios galimybę kamerą įjungti į filmavimo keliomis kameromis sistemą arba prijungti prie kitos transliacijų įrangos.

XF205 ir XF200 visoje Europoje bus galima įsigyti nuo 2014 m. liepos vidurio, be to, jos bus demonstruojamos 2014 m. medijos ir telekomunikacijų parodoje NAB, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų