REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę prasidėjo pirmosios Lietuvoje kardio dviračių varžybos „Mink į sveikatą“, kurios tęsis net 2 mėnesius ir įtrauks 18 komandų, sudarytų iš Vilniuje įsikūrusių bendrovių darbuotojų. Pedalų minimo varžybas inicijuoja sporto ir sveikatingumo klubai „Impuls“ ir kviečia jose dalyvaujančių bendrovių darbuotojus pertraukėlių metu dažniau sėsti ant dviračio-treniruoklio, numinti kuo daugiau kilometrų ir aplenkti savo konkurentus, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto ir sveikatingumo klubų „Impuls“ užsakymu atliktas Lietuvos gyventojų tyrimas atskleidė, kad tik kas ketvirtas darbuotojas jaučia darbdavio rūpestį ir skatinimą būti fiziškai aktyviam, sportuoti. Labiausiai tai junta IT srities specialistai ir valstybės tarnybos specialistai, mažiausiai – gydytojai, inžinieriai bei technologai. „Pamačius šiuos duomenis mums ir kilo idėja patraukliu ir novatorišku būdu paskatinti sportą darbovietėse. Tikimės, kad kolegų paskatinti išjudės net ir tie, kurie mano, kad jiems sportas svetimas. Galbūt padėsime pagrindus gražiai tradicijai sportuoti ir darbe“ – teigia „Impuls“vadovas Vidmantas Šiugždinis.

REKLAMA

„Taip pat paaiškėjo, kad net 62 proc. apklaustųjų po sporto jaučiasi energingiau ir žvalesni. Darbdaviams verta atkreipti dėmesį į šį faktą, nes tikėtina, kad sportuojančio žmogaus darbo rezultatai būtų kur kas geresni nei nesportuojant. Tai būtų abipusė nauda – tiek bendrovei, tiek ir darbuotojui“, - sako „Impuls“ vadovas.

„Mink į sveikatą“ varžybų metu dalyvaujančioms įmonėms sutartu laiku pristatomas modernus kardio dviratis-treniruoklis. Vienos darbo savaitės metu po tokį dviratį gauna 2 bendrovės. Radę laisvą atokvėpio minutę jo pedalus dalyvaujančių organizacijų darbuotojai mina 5 darbo dienas – nuo pirmadienio iki penktadienio. Visi komandos narių numinti kilometrai sumuojami ir gaunamas bendras rezultatas. Varžybose nugalės daugiausiai kilometrų per vieną savaitę numynusi komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosiose savaitės varžybose jau dalyvauja SEB banko ir „General Financing“ komados. Darbo savaitės pabaigoje jų numinti kilometrai bus užfiksuoti ir paskelbtas savaitės nugalėtojas. Varžymasis dėl pagrindinio nugalėtojo vardo tęsis perduodant kardio dviratį kitoms „Mink į sveikatą“ komandoms.

Pasak „General Financing“ rinkodaros departamento direktorės Dianos Gedeikytės-Jakutienės, dauguma bendrovės darbuotojų labai sportiški žmonės, aktyviai propaguojantys dviračių, bėgimo ir kitas sporto šakas, tad iškart sureagavo į sportinį iššūkį. „Nieko nelaukę užsiregistravome ir štai jau pirmadienį startavome minant pedalus. Pirmieji įspūdžiai tikrai geri, darbuotojų susidomėjimas didelis, nuotaikos – puikios! Treniruoklis labai įdomus ir novatoriškas, tad tikrai norisi sėsti ir kuo daugiau minti“, - sako D.Gedeikytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums visada patinka sportinės iniciatyvos, nes nesame abejingi sportui – esame aktyvūs dviračių ir bėgimo maratonų dalyviai. Užsiregistravome iškart ir štai jau esame numinę pirmuosius šimtus kilometrų. Įspūdžiai tik teigiami! 10 minučių minimas suteikia energijos, nereikia nei puodelio kavos. Dar didesniam darbuotojų aktyvumui paskatinti, skyrėme ir vidinius darbuotojų apdovanojimus, tai tikrai labai smagi iniciatyva“, sako SEB banko Operacijų departamento darbuotoja Edita Petrauskaitė.

„Jau dabar galime pasakyti, kad varžybos „Mink į sveikatą“ sulaukė didelio įmonių susidomėjimo ir aktyvumo. Dalyviai labai noriai ir smagiai mina kilometrus. Tikėtina, kad pasibaigus ir įvertinus projektą, bus mąstoma apie jo tęstinumą bei gražią pavasarinę tradiciją“, - planuoja V.Šiugždinis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų