REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kijevas norėtų derėtis su Rusija dėl santykių atnaujinimo, trečiadienį pareiškė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.

Kijevas norėtų derėtis su Rusija dėl santykių atnaujinimo, trečiadienį pareiškė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėtume surengti derybas dėl Ukrainos ir Rusijos santykių ir manome, kad mūsų užsienio reikalų ministrai turėtų susitikti kiek įmanoma greičiau“, – sakė A.Jaceniukas per investuotojų konferenciją Kijeve.

REKLAMA

Tačiau jis dar kartą pabrėžė, kad Ukraina niekada nepripažins Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

„Esama klausimų, kuriuos turėtų aptarti mūsų šalys, tarp jų – dėl dvišalės prekybos ir energetikos, – nurodė premjeras. – Esame pasiruošę surengti derybas tarp užsienio reikalų ministrų, vadinamosios kontaktinės grupės, suburtos prieš tris savaites.“

A.Jaceniukas taip pat pažymėjo, kad Rusija turi pripažinti Ukrainos suverenumą ir jos teisę siekti narystės Europos Sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija denonsavo sutartis su Ukraina dėl Juodosios jūros laivyno

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė parlamento priimtą nutarimą denonsuoti sutartis dėl Rusijos Juodosios jūros laivyno dislokavimo Ukrainos teritorijoje, trečiadienį pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Tą nutarimą Valstybės Dūma priėmė kovo 31 dieną, o antradienį patvirtino parlamento aukštieji rūmai – Federacijos Taryba.

Šiuo teisės aktu atšaukiami 1997 metų gegužę pasirašyti Rusijos ir Ukrainos susitarimai dėl buvusio sovietinio Juodosios jūros laivyno pajėgų padalijimo tarp abiejų šalių bei Rusijai tekusios dalies dislokavimo Kryme sąlygų ir laivyno statuso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskva taip pat atšaukė dvišalį susitarimą dėl Rusijos Juodosios jūros laivyno dislokavimo Ukrainoje, kuris buvo pasirašytas 2010 metų balandžio 21 dieną.

Šis nutarimas įsigalioja nuo jo oficialaus paskelbimo dienos.

Maskva grasina JAV atsakomaisiais veiksmais dėl blokuoto lėšų pervedimo

Maskva trečiadienį pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų prieš JAV diplomatus, kai Amerikos bankas „JPMorgan Chase“ užblokavo lėšų pervedimą, kurį mėgino atlikti Rusijos ambasadorius.

Rusija laiko „nepriimtinu, neteisėtu ir absurdišku banko „JPMorgan Chase“ sprendimą užblokuoti Rusijos ambasadoriaus Astanoje pinigų pervedimą draudimo bendrovei „Sogaz“, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius.

REKLAMA

Tas žingsnis buvo žengtas „remiantis Jungtinių Valstijų paskelbtų sankcijų Rusijai pretekstu“, pridūrė jis.

„Sogaz“ yra susijusi su Rusijos banku „Rossija“, o pastarasis yra įtrauktas į bendrovių ir asmenų, kuriems Jungtinės Valstijos taiko sankcijas dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos, sąrašą.

„Vašingtonas turėtų suprasti, kad bet kokie priešiški veiksmai Rusijos diplomatų atžvilgiu yra ne vien šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas, bet ir įžanga į atsakomąsias priemones, kurios neabejotinai paveiks JAV ambasados ir konsulato Rusijoje darbą“, – sakė A.Lukaševičius.

„Dėl to „JPMorgan Chase“ padarė meškos paslaugą“ JAV administracijai, pažymėjo ministerijos atstovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų