• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune užsienietį pribloškė į restoraną su nacių uniforma atėjęs vyras

Padavėjos „nacį“ aptarnavo kaip bet kurį kitą klientą

Sekmadienį vienoje Kauno picerijoje apsilankiusį užsienietį apstulbino lankytojas, restorane vilkėjęs nacių uniforma ir praeiviams gatvėje demonstravęs nacių pasveikinimą.

Sekmadienį vienoje Kauno picerijoje apsilankiusį užsienietį apstulbino lankytojas, restorane vilkėjęs nacių uniforma ir praeiviams gatvėje demonstravęs nacių pasveikinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, kai su kompanija vakarieniavęs vyrukas išėjo parūkyti ir Richardas Schofieldas iš Didžiosios Britanijos jį užkalbino, šis pareiškė, jog ieško žydų, kuriuos galėtų sudeginti.

REKLAMA

Tačiau galutinai R. Schofieldą pribloškė tai, kad restorano personalas nesiėmė visiškai jokių veiksmų ir aptarnavo vaikiną nacių uniforma kaip bet kurį kitą klientą.

Užsienietis apie incidentą pranešė policijai, o savo socialinio tinkle „Facebook“ paskyroje pirmadienį paskelbė tokią žinutę:

„Taigi, šiandien aš apsilankiau policijos nuovadoje, kuri atsakinga už praėjusio vakaro incidento sprendimą. Ten susitikau su maloniu jaunu policininku, kurį pavadinsiu A. Jis man uždavė keletą klausimų ir po to patvirtino, kad „Pizza Jazz“ nacis (kurį aš ir toliau vadinsiu „Pizza Jazz“ naciu, bent jau kol gausiu patenkinamą atsakymą iš „Pizza Jazz“... skaitykite žemiau) buvo patrauktas atsakomybėn pagal Lietuvos įstatymus, draudžiančius nacių ir sovietų simbolikos demonstravimą, ir kad jam už tai bus skirta bauda. Daugiau informacijos, išskyrus tai, kad buvo konfiskuotas „Pizza Jazz“ nacio švarkas, neturiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet apsilankiau „Piza Jazz“ būstinėje, kur registratorė pasiskyrė save įmonės atstove ir man pasakė, kad kol „Pizza Jazz“ nacis niekam netrukdo, pagal kompanijos taisykles jam leidžiama būti restorane. Tuomet įsiterpė aukštesnes pareigas einanti darbuotoja. Jos atsakymas buvo truputį civilizuotesnis. Ji pažadėjo man peržiūrėti šį incidentą, paskambinti restoranui (kuris, akivaizdu, nusprendė, jog apie tai pranešti neverta) ir policijai. Ji pažadėjo iki dienos pabaigos su manimi susisiekti ir pateikti kokį nors atsakymą. Ji taip pat užsiminė, kad pagal „Pizza Jazz“ kompanijos taisykles, žmonėms leidžiama rengtis kaip naciams ir valgyti bei gerti jų restoranuose, kol jie niekam nekliudo. Jai buvo sunku suprasti, kad šis įvykis – ir moralinė, ir teisinė problema, tad paklausiau jos, kas jos įmonės taisyklės sakoma apie tai, jei viename iš jų restoranų vyras išprievartautų moterį? Manau, ji mane suprato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prisiminiau, kad „Pizza Jazz“ nacis demonstravo Hitlerio pasveikinimus gatvėje, o senamiestyje pilna vaizdo stebėjimo kamerų. Tuomet apsilankiau TEO – kompanijoje, kuri jas įrengė ir prižiūri. Ten man buvo atsakyta, jog už vaizdų įrašus, jų peržiūras ir t. t. yra atsakinga policija.

Dabar man reikia vėl susisiekti su A policijos nuovadoje ir pažiūrėti, ar verta prie pareiškimo pridėti Hitlerio pasveikinimus. Taip pat svarstau susisiekti su Lietuvos žiniasklaida. Lauksiu bet kokių komentarų ir pasiūlymų.“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų