REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šūkis: „Kas laimės, kas laimės? Gargždų „Banga“!" Gargžduose sukurtas prieš daugelį metų. Šio sezono pradžioje jis tapo kaip niekad aktualus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasinaudojusi tuo, kad Vilniaus „Žalgiris“ Panevėžyje nepajėgė palaužti „Ekrano“ futbolininkų, per penkerias pirmąsias „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rungtynes sezono starte nė karto nepraleidusi „Banga“ surinktais taškais pavijo iki tol pirmavusius čempionus. „Žalgiris“ lieka aukščiau už gargždiškius tik dėl geresnio įvarčių santykio.

REKLAMA

Nepažeidžiami. „Banga“, kuri šįkart Panevėžyje 1:0 įveikė Pakruojo „Kruoją“, ir vėl išsaugojo savo vartus „sausus“. Turint galvoje faktą, kad šeštajame ture Gargždų komandos varžovė bus šį sezoną dar neįmušusi Alytaus „Dainava“, yra nemenka tikimybė, kad ši serija gali tapti dar ilgesnė.

Naujiena. Gargždiškiai pakilo į neregėtas sau aukštumas, nors kol kas pelnė tik tris įvarčius. Abu ankstesnius buvo įmušęs puolėjas Aurelijus Staponka. Rungtynėse su „Kruoja“ ši tradicija pažeista – pergalingą kamuolį į tinklą galva pasiuntė legionierius iš Rusijos Artiomas Stiožka.

REKLAMA
REKLAMA

Patirtis. „Kruojai“ ji šį sezoną buvo nauja ir nemaloni – Pakruojo futbolininkai ne tik pirmą kartą šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate neįmušė įvarčio, bet ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Autobusas. „Kartais reikia realiai įvertinti, ką šiandien gali padaryti. Pastatėme autobusą vartuose ir žinojome, kad sulig kiekviena minute mūsų šansai iškovoti rezultatą didėja“, – po 0:0 pasibaigusių rungtynių su „Žalgiriu“ konstatavo „Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas, priminęs, kad atviresnį futbolą su vilniečiais bandę žaisti Marijampolės „Sūduva“ ir Klaipėdos „Atlantas“ buvo negailetingai sumušti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Banda. Didele savo baudos aikštelėje susibūrusia banda „Ekraną“ pavadino „Žalgirio" kapitonas Deividas Šemberas. „Tokį futbolą žaidžiančios komandos kartais gali pasiekti šiokį tokį rezultatą, bet nemanau, kad tai tinka aukščiausiajai lygai“, – negailestingas varžovų taktikai buvo patyręs futbolininkas.

Skersinis. Panevėžiečiai galėjo net laimėti, jei antrajame kėlinyje jų legionierius Elivelto būtų smūgiavęs kiek žemiau. Tačiau brazilas pataikė į skersinį. Apie tai, kad, vertinant progas, „Ekranas“ buvo net arčiau pergalės nei varžovai, kalbėjo ne tik V.Dambrauskas bei jo auklėtiniai, bet ir „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas.

REKLAMA

Duobė. Per penkerias šio sezono rugtynes „Sūduva“ tik vieneriose praleido daugiau nei vieną įvartį – tada, kai „Žalgiris“ įmušė aštuoniskart. Tačiau vien gynyba sotus nebūsi: pralaimėjimas 0:1 „Atlantui“ – trečias tokiu rezultatu šiame „SMScredit.lt A lygos" čempionate – nutupdė marijampoliečius devintoje, priešpaskutinėje, turnyro lentelės vietoje. „Patys kalti, trys pelnyti įvarčiai per penkerias rungtynes – mažai", – svarstė „Sūduvos" vartininkas Džiugas Bartkus.

Filosofija. „Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija šįkart liko patenkintas ir saviškių kovingumu, ir tuo, kad prieš tai triskart iš eilės nelaimėję klaipėdiečiai padovanojo pergalę maždaug tūkstančiui stadione susirinkusių komandos gerbėjų. „Pastaruoju metu buvome nutolę nuo savo futbolo filosofijos. Reikia bandyti grįžti prie to žaidimo, kuris mums buvo būdingas anksčiau", – konstatavo „Atlanto“ strategas.

REKLAMA

Aukštyn. Abu lygos debiutantai kyla turnyro lentelėje. „Klaipėdos granitas", Kaune 5:0 sutriuškinęs „Dainavą", dabar yra šeštas, o antrą pergalę iškovoję „Trakai" pakilo į trečiąją poziciją. 2:1 įveikti „Šiaulius" trakiškiams nesutrukdė ir pagrindinio vartininko Pauliaus Grybausko bei saugo Dariaus Miceikos traumos.

Paukštė. „Neprisijaukinome laimės paukštės. Turėjau negerą nuojautą, nes dvi dienos atgauti jėgas – per mažai", – poilsio trūkumu skundėsi „Šiaulių" treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Snaiperis. „Trakai" sustabdė rezultatyviausią lygos žaidėją Niko Tokičių. Tai padėjo „Klaipėdos granito" gruzinui Georgijui Alaverdašvili iškopti į čempionato snaiperių sąrašo viršūnę. Šis puolėjas, kamuolį į „Dainavos" vartus pasiuntęs dukart, dabar, kaip ir „Šiaulių" kroatas, yra pasižymėjęs keturis sykius. Dukart rungtynėse su alytiškiais įmušė ir G.Alaverdašvili tėvynainis Tamazi Čargiešvili.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Istorija. Prieš tai triskart iš eilės lygiosiomis sužaidęs „Klaipėdos granitas“ iškovojo pirmą pergalę elitinėje šalies lygoje per visą savo klubo istoriją.

Skaudžiai. „Dainavos" jaunimui aikštėje ir toliau tenka mokytis iš savo klaidų. Pamokos skausmingos – per penkerias rungtynes alytiškiai praleido jau 23 įvarčius.

Nerijus Kesminas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų