• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Ukrainos valdančioji Regionų partija šeštadienį patenkino nuversto šalies prezidento Viktoro Janukovyčiaus prašymą pašalinti jį iš partijos narių.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas buvo priimtas Kijeve vykstančiame uždarame partijos suvažiavime.

Vienas iš to suvažiavimo dalyvių sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad iš Regionų partijos narių sąrašo taip pat buvo pašalintas buvęs premjeras Mykola Azarovas, buvęs pajamų ir mokesčių ministras Oleksandras Klymenka, buvęs pirmasis premjero pavaduotojas Serhijus Arbūzovas, Donecko srities tarybos pirmininkas Andrijus Šyšackis ir buvęs Aukščiausiosios Rados narys Valerijus Konovaliukas.

REKLAMA

Regionų partija taip pat pakeitė savo valdymo struktūrą, sakė įstatymų leidėjas Nestoras Šufryčius.

„Pakeista partijos struktūra. Partijoje visiškai atsisakyta valdančiųjų pareigybių. Priimtas sprendimas dėl kitos struktūros išrinkimo – bus politinė taryba ir politinės tarybos prezidiumas“, – jis sakė žurnalistams suvažiavimo kuluaruose.

N.Šufryčius pridūrė, kad buvo panaikintos partijos pirmininko, jo pavaduotojo ir garbės pirmininko pareigybės, taip pat jos politinės tarybos pirmininko ir jo pavaduotojo postai.

REKLAMA
REKLAMA

„Suvažiavimo delegatai pripažino ir savas klaidas, susijusias su dabartine padėtimi Ukrainoje. Niekas nesikrato atsakomybės dėl ankstesnės šalies vadovybės – pradedant nuo prezidento ir vyriausybės narių“, – pabrėžė N.Šufryčius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų