REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramunė DAMBRAUSKAITĖ „Knygų pristatymo konkursas 2014“ į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąją biblioteką sukvietė 134 dalyvius, kurie pristatė knygas, sukėlusias jiems didžiausių įspūdžių. Konkurse dalyvavo lopšeliai-darželiai, miesto mokyklos, Šiaulių universiteto studentai ir individualūs skaitytojai. Dviejuose konkurso turuose pristatytos 28 knygos, iš kurių buvo 12 lietuvių ir 16 užsienio autorių.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatydami knygas skaitytojai naudojo įvairiausias raiškos priemones – ieškojo įtaigių naujovių naudodamiesi naujomis technologijomis, multimedija, pasitelktos ir šešėlių teatro priemonės.

REKLAMA

Kompetentinga vertinimo komisija

Pasak Povilo Višinskio bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėjos Aldonos Šiaulienės, šis knygų pristatymo konkursas yra tradicinis, rengiamas jau aštuonioliktą kartą. Jo tikslas – sužinoti, kokios yra vaikų, jaunimo, paauglių mėgstamos knygos. „Tokiu būdu galime paskatinti kitus susidomėti šiomis konkurse pristatytomis knygomis“, - sako A. Šiaulienė.

Šių metų konkurso vertintojais buvo Šiaulių universiteto dėstytojos profesorė Džiuljeta Maskuliūnienė, docentė Irena Baliulė, bibliotekos Amerikos skaityklos koordinatorė Roma Baristaitė bei Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Nijolia Kasparavičienė. Pasak A. Šiaulienės, komisijoje paprastai dalyvauja Šiaulių universiteto dėstytojai. „Komisija gana rimta, labai profesionaliai ir gražiai vertina šiuos pasirodymus. Puikiai išsako teigiamus dalykus apie reklamuojamas, pristatomas knygas ir nurodo trūkumus“, - sako A. Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirštami – H. K. Andersenas ir K. Donelaitis

Konkurso metu išaiškėjo dabartinės skaitymo tendencijos, išryškėjo vaikų ir paauglių „bestseleriai“. Kaip parodė šis konkursas, mažieji skaitytojai yra pamėgę šiaulietės Linos Žutautės „Kakės Makės“ nutikimus, Kęstučio Kasparavičiaus knygas, H. K. Anderseno pasakas. Paauglių interesai – platesni: pristatytos paveikios nūdienos amerikiečių literatūros knygos, tokios kaip J. Picoult „Trapumas“, H. Fitzpatrick „Mano gyvenimas šalia“, S. Collins „Bado žaidynės“, P. Rothffus „Vėjo vardas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tebeskaitomas ir tebemėgstamas „Haris Poteris“, populiarūs amerikiečių rašytojų „Nevykėlio“ bei „Prietrankos“ dienoraščiai.

Knygas pristatę dalyviai iškėlė platų diapazoną lietuvių literatūros autorių. Sigitas Parulskis, Kristina Gudonytė, Kristijonas Donelaitis – šie autoriai buvo pristatyti net po tris kartus.

Kaip teigia A. Šiaulienė, jaunimas noriai dalyvauja šiame konkurse. „Anksčiau rengdavome tik po vieną turą. Kai norinčių dalyvauti nebesutalpinome, padarėme, kad konkursas vyktų du turus. Kadangi šie metai ir K. Donelaičio, tiesiog mokyklos ėmė ir labai išradingai, įdomiai pristatė autorių. Kiekvienais metais būna tam tikros skaitymo tendencijos ar akcentai, tad šiais metais dėmesys skirtas šiam rašytojui“, - sako Vaikų literatūros skyriaus vedėja.

REKLAMA

„Romuviečiams“ – prizinės vietos

Konkurso dalyviams įteikta daugybė nominacijų už išradingumą, meniškumą, netikėtumą. Pirmajame ture I vieta atiteko lopšeliui-darželiui „Kregždutė“ už šiuolaikišką ir intriguojantį H. K. Anderseno pasakų pristatymą. II vieta – Jovaro progimnazijos 1C klasei už K. Kasparavičiaus „Sapnų katytės“ interpretaciją. III vieta – Gegužių progimnazijos 3C klasei už Kristijono Donelaičio pasakėčios pristatymą pasitelkus šešėlių teatrą. Antrajame ture įspūdingai pasirodė „Romuvos“ progimnazijos moksleiviai. I vieta atiteko „Romuvos“ gimnazijos II klasės moksleiviams už Sigito Parulskio „Tamsos ir partnerių“ įspūdingą reklamą, II vieta – 7A klasei už originalų Donelaičio „Metų“ pristatymą. III vietą iškovojo 7D klasės moksleiviai Edvinas Petkevičius bei Tadas Sipavičius už puikiai parengtą J. K. Rowling „Hario Poterio ir paslapčių kambario“ pristatymą sukurtu filmuku.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų