REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Animatronika – judančių robotų, mėgdžiojančių gyvūnus, jų tarpe ir žmones, kūrimo menas. Žemiau pateiktame video pamatysite menininko ir dizainerio Džordano Vulfsono (ang. Jordan Wolfson) sukurtą darbą, eksponuojamą Niu Jorke, Deivido Zvirnerio galerijoje (ang. David Zwirner Gallery).

REKLAMA
REKLAMA

Vulfsonas sukūrė 1:1 blondinės robotą, papuoštą baltu mini sijonu, baltomis pirštinėmis, aukštakulniais ir tamsia kauke, kuri, mano manymu, atrodo baugokai! Moteris – botas sujungta su veidrodžiu strypu ir demonstruoja provokuojančius judesius.

REKLAMA

Jos burna gali „tarti“ žodžius, o lūpos – sinchronizuotis su muzika. Robote taip pat yra atpažinimo technologija, leidžianti susikoncentruoti į parodos lankytojus ir juos sekti, reaguoti.

Minėta paroda – pirmoji vieta, kurioje Vulfsonas parodė savo iškilių formų „frankenšteiną“, kurio kūrime dalyvavo ir Spectral Motion kompanija, įsikūrusi Kalifornijoje.

„Su moterimi galima susidurti tet-a-tet veidrodiniame kambaryje, galerijoje, kas leidžia suteikti kitokį potyrį, sustiprinantį stebėjimo svarbą“ – teigia galerijos gidas.

Na ką, jeigu kils robotų sukilimas, jie bus pasiruošę visose srityse! Pažiūrėkime, kokį „monstrą“ sukūrė Džordanas…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų