REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA patvirtino Nacijų lygą, kurioje žais Lietuvos futbolo rinktinė

 Lietuvos rinktinė kartu su nacionalinėmis kitų Europos šalių ekipomis dalyvaus Nacijų lygoje – naujame turnyre, kurį nuo 2018-2019 m. sezono rengs UEFA.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai dar trečiadienį, remdamasis britų dienraščiu „The Telegraph“, paskelbė lrytas.lt, o ketvirtadienį oficialiai patvirtino ir UEFA.

REKLAMA

Visos Europos šalių nacionalinės komandos toliau dalyvaus pasaulio ir senojo žemyno čempionatuose, o naujas trečiasis turnyras pakeis dabar rengiamus draugiškus rinktinių mačus.

Šį ketvirtadienį Astanoje (Kazachstanas) per kasmetinį UEFA kongresą buvo vienbalsiai pritarta revoliuciniam nacionalinių ekipų varžybų sistemos pertvarkos planui.

„Tai labai svarbus sprendimas, kuris turės didelės įtakos nacionalinių ekipų ateičiai“, – neabejojo UEFA prezidentas Michelis Platini.

REKLAMA
REKLAMA

Nacijų lygoje dalyvaus visų UEFA priklausančių 54 šalių rinktinės. Remiantis reitingu jos bus suskirstytos į keturis skirtingus divizionus.

Nacijų lygos varžybos truks dvejus metus, o nelyginiais metais kiekviename divizione bus rengiamas Finalo ketverto turnyras, kuriame dalyvaus po keturias stipriausias rinktines.

Po kiekvieno dvejų metų ciklo keturios stipriausios kiekvieno diviziono komandos pateks į aukštesnį divizioną, o keturios silpniausios iškris į žemesnį.

Keturios stipriausios Nacijų lygos rinktinės iš karto gaus tiesioginį bilietą į 2020 metų Europos čempionato finalinį turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu FIFA pritars, keletas Europai skirtų bilietų į pasaulio futbolo čempionatą taip pat ateityje gali būti išdalinti, remiantis Nacijų lygos turnyro rezultatais.

„Tai milžiniškas žingsnis į priekį nacionalinėms Europos šalių ekipoms. Mes tikimės, kad sirgaliams patiks šis naujas varžybų formatas“, – vylėsi UEFA nacionalinių komandų varžybų komisijos pirmininkas Wolfgangas Niersbachas.

UEFA vadovai neslėpė, jog Nacijų lyga turėtų būti pelningesnė negu pavienės draugiškos rungtynės, kurias dabar žaidžia rinktinės.

„Mes siekėme optimatizuoti dabartinę situaciją, nes yra ne tik komandų, su kuriomis visi nori žaisti draugiškus mačus, bet ir rinktinių, kurios niekaip neranda varžovų tokioms rungtynėms, – aiškino Gianni Infantino, UEFA generalinis sekretorius. – Būtent todėl ir kilo Nacijų lygos idėja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų