REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerija yra sunerimusi, kad kai kurios buferinėje zonoje esančios įmonės gali elgtis nesąžiningai, tikėdamosi gauti kuo didesnę valstybės kompensaciją už piktybiškai padidintus ir realybės neatitinkančius laikomų kiaulių skaičius. Matyt, neatsitiktinai iš anksto formuojama viešoji nuomonė, esą planuojama nepakankamai atlyginti nuostolius dėl naikinamų kiaulių, laikomų į apsauginę afrikinio kiaulių maro zoną patekusiuose kiaulių kompleksuose. Nuostabą kelia įtartinai didelės, niekuo nepagrįstos reikalaujamų kompensacijų sumos.

REKLAMA
REKLAMA

Kai buferinėje zonoje buvo imtasi naujų skubių veterinarinių priemonių – privalomųjų apribojimų ir draudimų, atsižvelgdama į kiaulių laikytojų nusiskundimus ministerija Lietuvos agrarinės ekonomikos institutui pavedė skubiai parengti galiojančios nuostolių apskaičiavimo metodikos papildymą. Naujoji metodika, atspindinti realybę, o ne žadanti aukso kalnus, jau patvirtinta oficialiai.

Žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna pabrėžia, kad kompensacijoms skirti pinigai yra visų mokesčių mokėtojų, tad su jais būtina elgtis labai atsakingai. Negalima pamiršti, kad tebevyksta ir ministerijos specialistų derybos su Europos Komisijos pareigūnais dėl ūkinės veiklos apribojimų sukeltų nuostolių atlyginimo. „Mes esame patikinę juos, kad parama bus suteikta tik iš tikrųjų nuostolius patyrusiems kiaulių augintojams. Būtų be galo apmaudu, jeigu dėl kai kurių subjektų nesąžiningumo Lietuva prarastų gerą vardą ES akyse“, – neslepia pasipiktinimo situacija ministras V. Jukna. Ministras neatmeta galimybės, kad gali būti kreipiamasi į teisėsaugos institucijas su prašymu ištirti įtarimą keliančius faktus dėl galimo kiaulių skaičiaus klastojimo, siekiant didesnių kompensacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų