REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Politikai neturėtų spekuliuoti informacija apie suskystintųjų gamtinių dujų terminą, sako premjeras Algirdas Butkevičius. Anot jo, projektas bus įgyvendintas laiku.

REKLAMA
REKLAMA

„Suskystintųjų dujų terminalas bus pastatytas laiku, ir tikrai nei ponas Artūras Skardžius, nei ponas Rokas Masiulis, akcinės bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovas, manau, negali šituo klausimu per daug diskutuoti“, – teigia premjeras.

REKLAMA

A. Butkevičiaus manymu, terminalo statybos eigai įtakos neturėtų daryti nei politikai, nei pareigūnai. Jis sako, kad Vyriausybė dėl projekto glaudžiai bendradarbiavo su kitomis institucijomis.

„Žinoma, mes, kaip Vyriausybė, turėjome priimti labai greitus sprendimus, bet tie sprendimai buvo priimti teisėti ir teisingi. Tikrai buvo dirbama sutelktai, [dirbome] kaip viena komanda – Energetikos ministerija, akcinė bendrovė

„Klaipėdos nafta“, Klaipėdos miesto savivaldybė ir Vyriausybė“, – teigia Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žodžiais, šiam projektui buvo uždegta šviesa, ir ji esą degs toliau. „Labai kviesčiau baigti spekuliuoti tuo objektu. Jei ir yra padaryta klaidų, tai jos nėra tokios svarbios ir reikšmingos valstybiniu lygiu, nes jos nėra padarytos tyčia“, – pabrėžia A. Butkevičius.

A. Skardžiaus vadovaujama Seimo laikinoji energetikos komisija, tirianti ankstesnės Vyriausybės sprendimus energetikos srityje, antradienį parlamentarų žada prašyti leidimo papildomai analizuoti terminalo projektą.

Seimo komisijos preliminariose išvadose, be kita ko, teigiama, esą „Klaipėdos nafta“, neturėdama nei Vyriausybės įgaliojimų, nei akcininkų sprendimo, savo iniciatyva pradėjo įgyvendinti terminalo projektą. „Klaipėdos naftos“ vadovas R. Masiulis sako, kad komisijos paskelbtos išvados dėl projekto neatitinka tikrovės ir jam kenkia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų