REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokrato Artūros Skardžiaus vadovaujamos Seimo laikinosios tyrimo komisijos, kuri aiškinasi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje, išvados yra kenksmingos, o siekis iki metų pabaigos papildomai analizuoti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą – jo diskreditacijos tęsinys, sako komisijoje dirbantys parlamentinės opozicijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne tik jie kritikuoja komisijos darbą ir jos išvadas. „Tvarkietis“ Ekonomikos komiteto narys Remigijus Žemaitaitis sako, kad komisijos darbe nedalyvavo nuo jos veiklos pradžios ir jos išvadas vadina neatitinkančiomis realybės.

REKLAMA

„Jos gali daugiau pakenkti valstybės interesams negu duoti naudos“, – penktadienį BNS teigė R. Žemaitaitis.

Komisijoje dirbantis opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius atskiras išvadas penktadienį dauguma balsų patvirtinusios komisijos sprendimą laiko kenkiančiu.

„Jie balsavo už atskiras išvadas atskirais klausimais, bet negaliu to dokumento laikyti išvadomis – yra kenksmingos. Gal net nesuvokiant, kiek yra kenkiama Lietuvai. Mes perspėjome premjerą, jis bandė kažką pristabdyti, bet ponas Skardžius daro savo“, – penktadienį BNS sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką darys toliau valdančioji dauguma, kuri, viena vertus, lyg sako, kad jie nori tuos projektus toliau vykdyti, o kita žada tvirtinti išvadas, po kurių daugelį projektų reikėtų stabdyti?“ – pridūrė A.Kubilius.

Konservatorės Rasos Juknevičienės teigimu, bandymas tęsti komisijos veiklą ir toliau analizuoti SGD terminalo projektą – tolesnis terminalo diskreditavimas.

„Tai dabar jie nori iki metų pabaigos tęsti komisijos veiklą ir iki to laiko – iki terminalo atidarymo – tęsti jo diskreditaciją“, – BNS pareiškė R.Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusios Vyriausybės premjeras A. Kubilius, parlamentarai R. Juknevičienė, Kęstutis Masiulis ir Liberalų sąjūdžio atstovas Eugenijus Gentvilas siūlo tvirtinti jų parengtą alternatyvų išvadų projektą.

Likę septyni komisijos nariai penktadienį nutarė Seimo prašyti leidimo papildomai analizuoti SGD terminalo Klaipėdoje projektą. Jeigu Seimas kitą antradienį nesutiks pratęsti komisijos darbo, ji kitą savaitę balsuos ir dėl išvados būtent šiuo klausimu. Tada už visą išvadą bus balsuojama ir ji teikiama Seimui.

Pasak R. Juknevičienės, nėra galimybių, kad komisija galutinės išvados nepatvirtintų, nes opozicijai priklausančių ar neremiančiųjų išvadų yra per mažai.

REKLAMA

2013 metų birželį sudarytos komisijos darbą Seimas jau du kartus yra pratęsęs. Komisijoje dirba 12 parlamentarų. Komisiją kurti pasiūlė valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ bei „Drąsos kelio“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai. Tarp projektą savo parašais parėmusių parlamentarų nebuvo socialdemokratų, Lenkų rinkimų akcijos atstovų ir opozicijai priklausančių konservatorių bei liberalsąjūdiečių.

Atsakymus į klausimus dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo, naujos atominės elektrinės statybas ir kitus energetikos projektus komisija turi pateikti iki kovo 28-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų