REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šiol buvo manoma, kad būtent „Google“ uždraudė kompanijai ASUS išleisti hibridinį kompiuterį „Transformer Book Duet TD300“, kuris leidžia naudotis arba „Google Android 4.1“, arba „Microsoft Windows 8.1“. Vis tik šią savaitę paaiškėjo, jog su tokiu draudimu susijusi ir antroji pusė – korporacija „Microsoft“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią informaciją pateikė leidinys „The Wall Street Journal“, remdamasis savais šaltiniais. Kompanija ASUS šios informacijos kol kas nepatvirtino, tačiau šaltinis kalba ir apie kitų įrenginių su dviem operacinėmis sistemomis draudimą, pavyzdžiui, „All-in-One“ tipo monoblokų „Asus P1801“ ir P1802.

REKLAMA

Manoma, kad „Microsoft“ nuo nesenų laikų oficialiai nepalaiko įrenginių, kurie leidžia įkrauti alternatyvią operacinę sistemą, ir tai tapo ASUS problemų priežastimi – naujų gaminių platinimui praktiškai uždėtas „veto“.

Tiesa, ne visai aišku, ar tai galioja išmaniųjų telefonų segmentui. Visai neseniai trečiasis pagal dydį pasaulyje tokių įrenginių gamintojas – kinų kompanija „Huawei“ – ruošiasi išleisti telefoną, kuriame bus galima naudoti tiek „Windows Phone“, tiek ir „Android“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų