REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus gatves dviračiu raižiusi ir apkabinimus bei gerą nuotaiką praeiviams dovanojusi Panda kovo 20 d. kviečia į oficialų kampanijos „Myliu Panda“ atidarymą, kuriame net du renginiai, skirti visiems, kurie naudojasi internetu, puoselėja žmogaus teisių vertybes, mėgsta muziką ar tiesiog ieško įkvėpimo džiaugsmui ir prasmingiems darbams.

Vilniaus gatves dviračiu raižiusi ir apkabinimus bei gerą nuotaiką praeiviams dovanojusi Panda kovo 20 d. kviečia į oficialų kampanijos „Myliu Panda“ atidarymą, kuriame net du renginiai, skirti visiems, kurie naudojasi internetu, puoselėja žmogaus teisių vertybes, mėgsta muziką ar tiesiog ieško įkvėpimo džiaugsmui ir prasmingiems darbams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Myliu Panda“ – nacionalinė džiaugsmo kampanija, grindžiama pozityviu mąstymu ir žmogaus teisių vertybėmis. Kampanija vykdo žmogaus teisių edukaciją, patyčiu prevenciją, skatina aktyvų jaunimo dalyvavimą, puoselėjant žmogaus teisių vertybes. Kampanijos simboliu pasirinkta Panda kviečia džiaugsmo ir gerumo kasdienybėje nepaversti nykstančia rūšimi bei kurti visuomenę, paremtą tarpusavio supratimu ir įvairove. Atvira diskusija apie internetą, saviraišką virtualioje erdvėje, elektronines patyčias bei neapykantos kalbą ir jos prevenciją vyks 17 val. 30 min. Nacionalinėje dailės galerijoje. Renginyje mintimis apie gyvenimą virtualioje erdvėje bei ten egzistuojančias taisykles dalinsis žinomas interneto veikėjas Mykolas Kleck, komikas Paulius Ambrazevičius, Laidos "Žinių naujienos" autorius ir vedėjas Timūras Augucevičius, muzikantas ir prodiuseris Viktoras Diawara, žiniasklaidos ir interneto pischologijos ekspertė psichologė Ilona Česnienė, Lietuvos Žmogaus Teisių Centro direktorė Birutė Sabatauskaitė, advokato padėjėja atstovaujanti Europos žmogaus teisių fondą Evelina Baliko ir Lietuvos liberalaus jaunimo kadenciją baigusi pirmininkė Aušrinė Armonaitė. Diskusiją moderuos radijo laidų vedėjas Domantas Likša.

REKLAMA

20 val. kampanijos atidarymas persikels į „V 4 Vilnius” barą, kuriame lankytojų gerą nuotaiką kurstys kampanijos ambasadorius Panda kartu su bičiuliu Jurgiu Didžiuliu.

Pasak „Myliu Panda“ kampanijos koordinatorės Viktorijos Bružaitės, oficialus kampanijos atidarymas, turėjęs vykti vasario mėn. buvo atšauktas dėl Lietuvoje paskelbto gedulo ir įvykių Ukrainoje, o nauja data pasirinkta neatsitiktinai. Kovo 21-ąją pasaulis minės Tarptautinę rasinės diskriminacijos panaikinimo dieną, tad šios dienos išvakarėse vykstantis renginys įsilies į tarptautinį žmogaus teises ginančių organizacijų ir asmenų renginių srautą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai labai džiugi data, tačiau suprantame, jog daug turime nuveikti, kad tikrai galėtume švęsti. Net ir Lietuvoje dar daug turi būti padaryta, kad sukurtume taikią, savitarpio supratimu grindžiamą visuomenę be neapykantos, diskriminacijos ir ksenofobijos“, - sako V. Bružaitė.

Anot V. Bružaitės, atidarymo renginiai atspindi išskirtinę kampanijos koncepciją. „Pandos misija – patyčias bei neapykantą internete įveikti džiaugsmo ir pozityvumo populiarinimu, tad žmogaus teisių edukaciją ketiname vykdyti netradiciniais metodais, siekdami ne tik ugdyti, bet ir stebinti, džiuginti ir įkvėpti. To gali tikėtis ir atidarymo renginių dalyviai“, - pasakojo V. Bružaitė. Organizatorių teigimu, „Myliu Panda“ kampanijos atidarymas tai įžanga į intensyvią kampanijos edukacinę veiklą, kurią ateinančiais mėnesiais ketinama vykdyti visoje Lietuvoje.

„Diskusijoje aptarsime rimtas temas, tokias, kaip patyčios internete, jų priežastys ir pasekmės, tačiau joje netrūks geros nuotaikos ir optimizmo. Pozityvių emocijų kulminaciją pasieksime atidarymo vakarėlyje, kuriame visų atėjusių laukia ne tik muzika, bet ir keletas Pandos staigmenų“, - žadėjo kampanijos koordinatorė. Kampaniją įgyvendina Nacionalinis socialinės integracijos institutas. „Myliu panda“ yra Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 periodo NVO Programos Lietuvoje remiamo projekto „Visi skirtingi – visi lygūs: aktyvus dalyvavimas, įvairovė, žmogaus teisės“ dalis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų