REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio lyderiai šiandien užpildė paraiškas įstoti į savanorišką pilietinės savigynos organizaciją – Lietuvos šaulių sąjungą. Tokiu būdu liberalai ragina stiprinti savanorišką krašto gynybą ir kviečia prie šios iniciatyvos prisijungti visus pilietiškai nusiteikusius Lietuvos žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Šaulių sąjungos nariais davę priesaiką taps Liberalų sąjūdžio lyderiai – partijos pirmininkas Eligijus Masiulis, jo pavaduotojai Gintaras Steponavičius, Remigijus Šimašius ir Eugenijus Gentvilas, Liberalų sąjūdžio valdybos narys Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius ir kiti. Lietuvos šaulių sąjunga – tai savanoriška sukarinta pilietinės savigynos nevyriausybinė organizacija, įtraukta į Lietuvos gynybos sistemą.

REKLAMA

„Pats galingiausias ginklas šiandien matomų grėsmių akivaizdoje – visuomenės pilietiškumas. Todėl raginame pradėti nuo savęs – kiekvienas sąmoningas ir pilietiškas žmogus gali prisidėti prie didesnio mūsų krašto ir visuomenės saugumo. Imtis veiksmų galime jau šiandien, čia ir dabar“, – sako liberalas G. Steponavičius.

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas E. Masiulis sakė, kad liberalai ir toliau yra už profesionalią šalies kariuomenę, tačiau gausesnės savanoriškų pajėgų gretos – itin svarbios. „Ne tik žodžiais, bet ir konkrečiais poelgiais reikia stiprinti šalies gynybą. Profesionali kariuomenė ir didesnis jos finansavimas – labai svarbu, bet ne mažiau svarbi yra savanorystė. Kuo daugiau žmonių įsitrauks į savanorišką krašto apsaugą, tuo būsime geriau pasirengę atremti galimas grėsmes“, – teigė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Seimo narys Remigijus Šimašius sako, kad grėsmės šiais laikais yra ne tik tiesioginės karinės intervencijos – tai ir propagandiniai, kibernetiniai karai. „Net jei šiandien esu politikas, man tikrai padės praktinės žinios, kaip naudotis ginklu ar kaip veikia šalies kariniai dariniai“, – sakė R. Šimašius.

Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas Tomas Grabauskas teigė, kad politikų pavyzdys prisijungti prie šaulių gretų – įkvepiantis.

„Tikimės, kad tai įkvėps ir kitus šalies žmones kreiptis į mūsų visuomeninę organizaciją ar ją paremti. Padėti mums galima nebūtinai su ginklu rankose. Kviečiame prisidėti prie įvairių renginių, jaunųjų šaulių stovyklų organizavimo ir kitos svarbios veiklos“, – teigė T. Grabauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų