REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 13 d. švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis lankosi Europos branduolinių tyrimų centre (CERN) ir susitinka su čia dirbančiais lietuviais bei CERN mokytojų programos dalyviais iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu pažymėti, kad Lietuva yra pasirašiusi sutartį su Europos branduolinių tyrimų centru, pagal kurią vyksta nuolatinis bendradarbiavimas. Įgyti unikalios patirties, susipažinti su moderniausiomis technologijomis į CERN važiuoja ne tik pasižymėję mokslininkai, bet ir mūsų jauni tyrėjai, studentai, taip pat fizikos mokytojai“, – Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime cituojamas D. Pavalkis.

REKLAMA

Ministro teigimu, aktyvus bendradarbiavimas su stipriausiu pasaulyje mokslo centru atveria lietuviams galimybes dirbti su naujausiomis idėjomis ir moksline įranga ne tik branduolinės fizikos, bet ir informacinių technologijų srityje.

Netoli Ženevos veikiančiame Europos branduolinių tyrimų centre įsikūrusi didžiausia pasaulyje dalelių fizikos laboratorija, čia įrengtas didysis hadronų greitintuvas, kuriame tiriama Higgso bozono teorija. Šis centras ne tik atlieka priešakinius branduolinės fizikos eksperimentus, čia taip pat gimė pasaulinis tinklynas. Šiuo metu CERN veikiantis tinklynas, prie kurio praktiką atlikti turi galimybę ir informacinių technologijų studentai iš Lietuvos, – viena pajėgiausių skaičiavimo sistemų pasaulyje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad šiemet lietuvių stažuotėms Europos branduolinių tyrimų centre Vyriausybė yra numačiusi 400 tūkst. litų. 20 mokslininkų, jaunų tyrėjų, studentų iš Lietuvos turės galimybę prisidėti prie CERN vykdomos veiklos ir parveš į Lietuvą naujas žinias, mokslinius kontaktus, įgytą kvalifikaciją.

Europos branduolinių tyrimų centre ne tik stažuojasi lietuviai mokslininkai ir studentai. Į CERN su moderniausia fizikos srities įranga pagal ES struktūrinių fondų remiamą pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo projektą šiuo metu yra nuvykę susipažinti 12 fizikos mokytojų iš Lietuvos, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų