REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai žmonės skundžiasi susiduriantys su daugybe trukdžių, kurie neleidžia jiems susikaupti ir dirbti. Dėl išsiblaškymo tenka dirbti daug stipriau, nes yra be reikalo išnaudojama nemažai laiko, rašo inc.com. Naujienų portalas aiškinosi, ką reikėtų daryti, kad dirbtume efektyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Didelis išsiblaškymas

Mokslininkai savo tyrimų metu aiškinosi, kaip maksimaliai išnaudoti savo potencialą. Jų teigimu, žmonės šiais laikais priima kaip niekada daug sprendimų, dirba labai daug, tačiau yra itin blaškomi technologijų. Būtent šis blaškymasis ir neleidžia pasiekti maksimalių rezultatų.

REKLAMA

Inc.com pažymi, kad geriau yra atlikti vieną reikšmingą ir didelį darbą, negu 10 smulkių. Minėtasis išsiblaškymas ir priveda prie to, kad atliekami tik mažiau reikšmingi darbai, kurie reikalauja mažiau susitelkimo.

Galima klausti, kuo skiriasi produktyvumas nuo efektyvumo. Dažnai šios sąvokos yra painiojamos. Iš tiesų yra didelis skirtumas, teigiama inc.com.

Produktyvumo sąvoka yra orientuota į rezultatą, o efektyvumas apeliuoja į priemones, kaip pasiekti produktyvumo.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu išsikeliate aiškius gyvenimo tikslus ir jų siekiate, tada galima teigti, kad esate produktyvus. Tačiau vien to neužtenka, kad juos pasiektumėte, privalote dirbti efektyviai. Reikėtų investuoti laiko ir energijos tam, kad tikslai būtų įgyvendinti.

Prisiimti atsakomybę

Pirmas žingsnis, kuris skatintų būti labiau efektyviems, yra prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. Dažnai iki galo neįvykdžius užduoties ieškoma kaltų, kodėl mums nepavyko jos atlikti.

Antra, dažnai įmonių vadovai prisiima visą atsakomybę už savo veiksmus ir įsivaizduoja, kad tai jie turi atrasti visus sprendimus iš keblių situacijų.

Toks įsivaizdavimas yra žalingas, nes nėra išnaudojamas visos komandos potencialas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų