REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad reikia mažinti dujų kainą Lietuvai ir kovoti su šešėline ekonomika.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos žmonės ir verslas dėl dabartinių kainų iš visų Europos šalių nukenčia labiausiai. Už dujas „Gazpromui“ vidutiniškai sumokame 3,5 milijardo litų. Lyginant su kaimyninėmis šalimis, mes permokame 1 mldr. litų daugiau“, – radijui „Laisvoji banga“ sakė premjeras, tuo pačiu reaguodamas į kalbas, esą, siekiantys mažinti kainą, dirba Rusijai:

REKLAMA

„Žmonės, kurie stengiasi pasiekti teigiamą rezultatą mūsų tautiečių labui, dirba Lietuvai. O būtent tie, kurie kritikuoja derybas, mano manymu, dirba Rusijai“.

Pasak A. Butkevičiaus, siekiant gauti papildomų pinigų į biudžetą, svarbu mažinti šešėlinę ekonomiką: „Turime „paimti“ pinigus iš šešėlinės ekonomikos. Valdininkai, atsakingi už šešėlinės ekonomikos mažinimą, pateiks ataskaitas, ką yra nuveikę ir tolesnių priemonių planą. Be mokesčių didinimo – tai yra didžiausi mūsų rezervai siekiant gauti papildomas pajamas į biudžetą“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Kalbėdamas apie kovą su kontrabanda, premjeras įvardino etatų skaičiaus ir atlyginimų didžio problemas Lietuvos pasienio tarnybose ir Muitinėje, pasidžiaugė sugriežtinta tvarka dėl įvežamo kuro ir alkoholinių gėrimų kontrolės. „Vis dėlto, šešėlinė ekonomika auga ir dėl vidaus rinkoje pagaminami ir realizuojamų produktų“, ¬– priminė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų