• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV išrastas vyno fermentaciją spartinantis įrenginys, leidžiantis visiems norintiems minimaliomis pastangomis per kelias dienas pasidaryti kokybiško vyno. Bent jau taip tvirtina jo išradėjai, skelbia JAV dienraštis „The New York Post“.

REKLAMA
REKLAMA

„Miracle Machine“ pavadintas prietaisas, kuris, planuojama, bus pardavinėjamas už 499 JAV dolerius, siūlo pasigaminti vyno iš švaraus geriamojo vandens vos per 3 dienas. Tiesa, garsusis stebuklas būtų neįmanomas be specialių priedų. Juos tereikės užpilti vandeniu, ir prasidės vyno fermentavimosi procesas, kurį bus galima sekti naudojant „Miracle Machine“ aplikaciją savo išmaniajame telefone, sakoma pranešime.

REKLAMA

Vyno žinovai, suprantama, galbūt vieningai išreikš pasibjaurėjimą tokia vynininkystės profanacija, tačiau ir jiems turbūt bus netikėta sužinoti, kad šią „stebuklo mašiną“ išrado someljė Kevinas Boyeris iš Napa slėnio Kalifornijoje ir interneto svetainės apie vynus savininkas Philipas Jamesas, tai yra, reikia manyti, neblogai apie vyną išmanantys žmonės.

Pasak jų, naudojant „Miracle Machine“ vos už porą dolerių galima pasigaminti tokios kokybės vyno, kuris parduotuvėse pardavinėjamas daugiau nei už 20 dolerių. Skelbiama, kad „Miracle Machine“ skirti priedai remiasi 6 vynuogių rūšimis, įskaitant „Cabernet Sauvignon“, „Pinot Noir“ ir „Chardonnay“. Per artimiausius 3 mėnesius komponentų pasiūlą planuojama papildyti dar 5 - 10 vynuogių rūšių.

Šiuo metu „Miracle Machine“ kūrėjai kolektyvinio finansavimo portale „Kickstarter“ renka lėšas serijinei šio įrenginio gamybai pradėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų