REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Kai mane pakvietė „Žalgiris“, atmečiau visus kitus pelningesnius pasiūlymus. Jei atvirai, jaučiu sentimentus „Žalgiriui“, – antradienį per prisistatymą kalbėjo naujausias VMFD „Žalgirio“ pirkinys 35 metų Deividas Šemberas.

Vienas geriausių Lietuvos futbolininkų su Lietuvos čempionais pasirašė metų sutartį. „Lėmė susitikimas ir pokalbis su komandos vadovais. Ambicingi planai ir komandai keliamos užduotys bei klubo filosofija, kuri yra artima man. Kiekvienais metais čia kovojama dėl trofėjų ir aukščiausių tikslų“, – Vilniaus miesto savivaldybėje per pietus surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Šemberas.

– Anksčiau skeptiškai vertinote savo galimybes pasirodyti A lygoje...

– Esminis lūžis – pokalbis su klubo vadovais. Būsiu atviras – jaučiu sentimentus „Žalgirio“ komandai, nes nuo pačių pirmų futbolo žingsnių augau šioje ekipoje. Reikia padėkoti tiems žmonės, kurie „Žalgirį“ prikėlė iš pelenų. Dabar turi Vilnius ir visa Lietuva pasididžiavimą. Man malonu prisidėti prie tokios komandos.

REKLAMA
REKLAMA

– Pradėjote treniruotis. Kaip vertinate savo sportinę formą?

– Sportinė forma nelabai gera šiuo metu. Daugiausia dabar vyksta fizinis pasirengimas. Manau, kad per 2–3 savaites ją susigrąžinsiu. Kuo greičiau stengsiuosi įgyti gerą formą, kad galėčiau padėti komandai.

REKLAMA

– Ar žaisite tik svarbiose rungtynėse?

– Neskirstau rungtynių į svarbias ir nesvarbias. Reikia žaisti kiekvienose rungtynėse. Klubo vadovybė ir treneris, manau, neleis daryti tokių dalykų, kad vieni žaidžia kur svarbiau, kiti – ne. Tai neetiška kitų žaidėjų atžvilgiu.

– Minėta, kad formuojant komandą renkami jauni, alkani, pergalių ištroškę žaidėjai. Ar pats tą pergalių alkį dar jaučiate?

– Kol kas dar neturiu Lietuvos aukso medalio. Todėl esu alkanas.

– Kiek planuojate žaisti „Žalgiryje“?

– Jei po sezono pateisinsiu lūkesčius, pratęsime sutartį, jei ne –  ką darysi.

– Andrius Skerla prieš porą metų grįžo į „Žalgirį“, o dabar jau nebe žaidėjas, o treneris...

REKLAMA
REKLAMA

– Aš dar pasistengsiu jį perkalbėti, pažaisti. Perėmiau iš jo „2“ numerį, bet pažadėjau, kad jei žais, paimsiu bet kokį, nors ir „6“ ar „66“, jei tik sugrįš ir rodys tą futbolo lygį, kokį demonstravo praėjusį sezoną. Buvo malonu žiūrėti, kai toks jau ne jaunas žaidėjas buvo vienas komandos lyderių. Teko matyti „Žalgirio“ rungtynes per internetinę televiziją.

– Ką manote apie Lietuvos stadionus, aikštes?

– Esu sakęs, ką manau. Tokios sąlygos, kokias turime. Nebuvau kituose stadionuose. Reikės priprasti prie bet kokių aikščių. Yra kur stengtis Lietuvai. Tikiuosi, kad ateityje turėsime ir Nacionalinį stadioną, o ne tuos griaučius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip išsisprendė finansiniai klausimai su Vladikaukazo „Alania“ klubu?

– Sutartis buvo nutraukta vienašališkai. Taip ir išsisprendė. Komandos jau nėra, nėra ir sutarties. Atgauti pinigus? Be šansų.

– Ar realus šansas patekti komandai į Europos lygos varžybas?

– Norėčiau tuo tikėti. Reikės atiduoti daug jėgų, bet pakovoti galime.

– Ar su treneriu jau kalbėjotės, kokioje pozicijoje žaisite?

– Man ne esmė, kokioje pozicijoje. Tai sprendžia treneris. Jis matys, kur mane galima geriausiai išnaudoti. Kur nuspręs, ten ir žaisiu. Pats nesirenku. Tai klausimas jam. Man norisi žaisti futbolą.

– Klubo biudžetas gana ribotas. Ar esate brangiausias klubo žaidėjas?

– Mano pasirinkimui pinigų klausimas nebuvo lemiamas. Nesu nei brangiausias, nei pigiausias žaidėjas. Sąlygos, kokias klubas man pasiūlė, mane tenkina. Nereikia man didelių kontraktų. Esu patenkintas, kad grįžau į „Žalgirį“ ir esu Vilniuje.

REKLAMA

– Kiti pasiūlymai buvo pelningesni?

– Taip, bet gavęs „Žalgirio“ pasiūlymą jų net nesvarsčiau.

– Ar tarp jūsų ir Lietuvos futbolo federacijos dėl ankstesnių aštrių replikų nekils konfliktų?

– Maloniai bendrauju su federacijos atstovais. Tikrai nėra jokių pykčių tarp mūsų.

– Sugrįžote į „Žalgirį“, gal sugrįšite ir į Lietuvos rinktinę?

– Sunkus klausimas. Lietuvoje yra gerų jaunų žaidėjų, galinčių puikiai žaisti mano pozicijoje. Nemanau, kad man tikslinga sugrįžti. Geriau žaisti tiems, iš kurių formuojama komanda artimiausiam ir dar kitam atrankos ciklui. Gal bus ir geresnis rezultatas nei dabar.

– Jei ne paslaptis, kokia jūsų sutarties piniginė išraiška?

– Tai konfidenciali informacija, niekur neskelbiama. Galiu pasakyti, kad tai nėra esminis klausimas ir neesminis mano apsisprendimo dalykas.

REKLAMA

KOMENTARAS

VMFD „Žalgirio“ direktorius Mindaugas Nikoličius:

„Deividas Šemberas sugrįžta į A lygą, galima sakyti į savo namus. Džiaugiamės, kad Deividas sutiko prisidėti prie mūsų ambicingos komandos. Keliame didelius tikslus, norime ne tik apginti tai, ką laimėjome praėjusiais metais, bet ir sėkmingai pasirodyti Čempionų lygos atrankose etape. Deividas bus labai svarbus žaidėjas komandoje visus šiuos metus.

Sutartis pasirašyta šiam sezonui, bet Deividas žais „Žalgiryje“ tiek, kiek norės, kiek sveikata leis. Kokioje pozicijoje? Jis universalus žaidėjas, gali žaisti ir vidurio gynėju, ir krašto gynėju, ir atraminiu saugu. Pagal poreikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykdėme sėkmingai komandos formavimą, įsigijome septynis žaidėjus. To visiškai užtenka. Turime planų prieš Čempionų lygos atrankos rungtynes įsigyti tris aukšto meistriškumo žaidėjus. Tai bus ta komanda, kuri pagal savo finansines galimybes galės varžytis atrankos turnyre.“

TIK FAKTAI

2005 metais geriausiu Lietuvos metų futbolininku išrinktas D. Šemberas savo kelionę į didįjį futbolą pradėjo būtent Vilniaus „Žalgiryje“. 1996 – 1998 metais sostinės ekipoje jis sužaidė 25 rungtynes, per kurias įmušė 3 įvarčius. Atraminis saugas padėjo vilniečiams 1997 metais iškovoti LFF taurę.

Sėkmingas D. Šembero žaidimas atkreipė stiprių Rusijos klubų dėmesį. 1998 metais jis išvyko į Maskvos „Dinamo“ komandą, kurioje žaidė 3 sezonus. Futbolininkas šioje ekipoje rungtyniavo 88 susitikimuose ir pelnė 2 įvarčius. Geriausią karjeros laikotarpį į „Žalgirį“ sugrįžęs futbolininkas praleido Maskvos CSKA klube. Rusijos sostinės komandai D. Šemberas atstovavo dešimtmetį. 2002 – 2012 metais jis buvo vienas svarbiausių šios ekipos ramsčių, sužaisdamas 254 rungtynes bei pelnydamas 1 įvartį. 

REKLAMA

Rungtyniaudamas CSKA ekipoje buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolininkas 3 kartus (2003, 2005, 2006 metais) tapo Rusijos „Premier“ lygos čempionu, 6 kartus laimėjo šalies taurę ir 4 kartus – Supertaurę. 2005 metais jam pavyko iškovoti trofėjų Europoje - Maskvos CSKA tapo UEFA taurės laimėtoju. 2012 metais futbolininkas persikėlė į Rusijos pirmojo diviziono Vladikaukazo „Alania“ klubą, kuriame sužaidė 46 rungtynes.

D. Šemberas yra Rusijos čempionatų rekordininkas. Jis yra daugiausiai rungtynių sužaidę legionierius šioje valstybėje. Futbolininkas tris kartus (2003, 2004 ir 2006 metais) pateko į 33 geriausių Rusijos Premier lygos žaidėjų sąrašą. 2005 metais Lietuvoje jis pelnė geriausio metų futbolininko apdovanojimą. Atraminis saugas 82 kartus atstovavo Lietuvos nacionalinei, 8 kartus – jaunimo iki 21 metų, 5 kartus – jaunimo iki 18 metų rinktinėms.

REKLAMA

Nacionalinėje rinktinėje jis debiutavo 1996 metų lapkritį per draugiškas rungtynes su Indonezija, o paskutinę dvikovą sužaidė 2013 metų kovą su Slovakija. Gindamas šalies garbę D. Šemberas žaidė prieš galingas Italijos, Ispanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Graikijos, Rusijos, Čekijos, Serbijos ir Rumunijos rinktines. Futbolininkas padėjo Lietuvos nacionalinei rinktinei 1997 ir 1998 metais iškovoti Baltijos taurę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų